Vízilabda BL: gólzáporos Szolnok-siker a Marseille ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.11. 18:51
null
A szolnokiak támadóerejével nem volt gond a Marseille ellen (Fotó: Mirkó István – archív)
A férfi vízilabda Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében a Szolnoki Dózsa-Közgép Nagyváradon 17–12-re legyőzte a francia CN Marseille csapatát.

A Szolnok Kis Gábor center- és Hosnyánszky Norbert átlövésgóljával indította a gólzáport, amely nem is állt el az első két negyedben, majd később sem. A 2–0-ra és 3–1-re vezető magyar csapatot Nicolas Constantin-Bicari duplájával 3–3-nál utolérte a Marseille, de erre ismét két szolnoki találat következett. Mitrovics szabaddobásgóljai közé egy Randics-találat ékelődött be, az első negyedet 6–4-es vezetéssel zárta a Szolnok.

A második negyed óriási Vámos Márton-góllal kezdődött, majd két francia találattal folytatódott: a Marseille nem volt hajlandó leszakadni, 7–4-ről 7–6-ra visszakapaszkodott. Nem okoztak pánikot a franciák, jött Vámos és Hosnyánszky, a félidőben pedig egy újabb gólváltás után 10–7 volt az állás.

A Marseille kapuscserével próbálta összekapni kicsit a védekezést, és ez sikerült is, közben ráadásul dobott is kettőt – a szokásos ábra, 10–7-ről 10–9. Most viszont nem álltak meg itt a franciák, a kiválóan játszó Constantin-Bicari centerből egyenlített – jött is a szolnoki időkérés, miután Kovács István eleget látott. A következő szolnoki akcióból Hosnyánszky megrengette a lécet, így a labdát összeszedő Marseille a fordításért támadhatott egyet – sikertelenül. A Szolnok emberfórt hagyott ki, majd a csapatok sikertelen akciókkal múlatták az időt 10–10-nél – egészen addig, míg Mitrovicsnak elege nem lett és be nem vágott még egy szabaddobást. A Marseille elrontott egy fórt, bűnhődött is, mert Pásztor centerből belőtte a 12. szolnoki gólt, így 12–10-es magyar vezetéssel fordultak a csapatok a hajrára.

A nyomasztóan gyakori Marseille-centergóloknak egy időre vége szakadt, így a Szolnok elhúzott 14–10-re – ennek azért elégnek kellett lennie a győzelemhez. Elég is volt, bár a gólcsapot nem zárták el: a végeredmény 17–12 a Szolnoknak, a győzelem papírforma, a védekezésen pedig még van mit javítani.

Szombaton a Duisburg, vasárnap pedig a Nagyvárad lesz az ellenfél. A csoportból az első kettő jut tovább. A következő csoportkörbe kerülésért még egy kieséses párharcot kell majd megvívni.
A BL mostani, második selejtezőkörében négy négycsapatos csoportban zajlik a küzdelem. A Szolnok most kapcsolódott be a sorozatba, a másik magyar résztvevőnek, a ZF-Egernek pedig kiemelt főtáblásként csak a legjobb 12 között kell először játszania. Abban a nyolc kiemelt és a selejtezőből továbbjutó négy csapat két hatos csoportban küzd majd meg egymással.

FÉRFI VÍZILABDA BL, 2. SELEJTEZŐKÖR
D-CSOPORT (Nagyvárad)
SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP VSC–CN MARSEILLE (francia) 17–12 (6–4, 4–3, 2–3, 5–2)

Nagyvárad, 100 néző. Vezette: Dalli (máltai), Borell (spanyol)
Szolnok: Decker A. – Sz. Mitrovics 5, Hosnyánszky 2, Alekszics 2, Kis G. 1, Gocics 1, Vámos 2. Csere: Pásztor 4, Török, Jansik D., Vörös, Hangay Z. Szakmai igazgató: Kovács István
Marseille: Garsau – Randics 4, Camarasa 2, Palet, Constantin-Bicari 4, Kovacsevics, Manca. Csere: N. Simon (kapus), T. Simon 2, Olivon, Denux, Camuette. Edző: Marc Amardelin
Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 5/1
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
MESTERMÉRLEG
Kovács István:
– Jól játszottunk elöl és rosszul hátul, de ami a célunk volt, azt sikerült elérnünk. Sok akciógólt kaptunk, aztán bejöttünk a centerre zónázni, akkor meg kintről lőttek gólokat, ez volt a gond hátul. Az új szabályok miatt sok gól van a meccseken, adták az ötméteres szabaddobásokat, ezekből m i is lőttünk, és a centerek is szabadabban játszhatnak. Ha megfogod a centert, kiállítanak, ha nem, akkor pedig jönnek az akciógólok.

Az 1. forduló másik mérkőzésén: Digi-Oradea (román)–Duisburg (német) 15–13 (3–2, 4–2, 5–4, 3–5)

TOVÁBBI EREDMÉNYEK

C-CSOPORT
Radnicski Kragujevác (szerb)-Budva (montenegrói) 16–3 (4–0, 4–1, 3–1, 5–1)
Pro Recco (olasz)-Mladost Zágráb (horvát) 16–2 (5–0, 1–1, 5–1, 5–0)

E-CSOPORT
Primorje Rijeka (horvát)-Vouliagmeni (görög) 10–3 (2–1, 3–0, 4–1, 1–1)
Hannover (német)-Acquachiara (olasz) 10–13 (2–4, 0–3, 2–3, 6–3)

F-CSOPORT
Sintez Kazany (orosz)-Schuurman BZC (holland) 18–7 (4–2, 4–2, 5–0, 5–3)
Crvena Zvezda (szerb)-Szpartak Volgográd (orosz) 12–10 (2–2, 4–2, 4–4, 2–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik