Háromból három: Volgográdban is nyert a Benedek-csapat

Vágólapra másolva!
2013.01.30. 17:13
Harmadik mérkőzését is megnyerte a világliga selejtezőjében a magyar férfi vízilabda-válogatott. Benedek Tibor tehát elismerésre méltón, az oroszok elleni háromgólos volgográdi sikerrel mutatkozott be immár nem csupán megbízott szövetségi kapitányként. A remekül kezdő és záró mieink legjobbja a kapus, Nagy Viktor volt.

Nagy Viktor védéseivel döntő érdemeket szerzett a győzelemből (Fotó: NS-archív)
Nagy Viktor védéseivel döntő érdemeket szerzett a győzelemből (Fotó: NS-archív)
Nagy Viktor védéseivel döntő érdemeket szerzett a győzelemből (Fotó: NS-archív)
Nagy Viktor védéseivel döntő érdemeket szerzett a győzelemből (Fotó: NS-archív)
Nagy Viktor védéseivel döntő érdemeket szerzett a győzelemből (Fotó: NS-archív)

 

BENEDEK: A CSAPAT TELJESÍTETTE FELADATÁT
„Tudtuk, hogy nehéz lesz és ez be is igazolódott, Oroszországban játszottunk. Ráadásul nagy teher volt a csapaton, beleértve engem is. A feladatunk az volt, hogy szép játékkal vagy csúnyával, mindegy, csak nyerjük meg ezt a meccset. 5–1-nél a bírók hibáztak, nem adtak meg nekünk egy ötméterest, ezután álltak fel az oroszok, amire 6–1-nél nem nagyon lett volna lehetőségük. A csapat teljesítette feladatát" – nyilatkozta a szövetségi kapitány a válogatott honlapjának.

A vlv.hu helyszíni tudósítása szerint Török Béla vezető gólja után Bátori Bence találatával nőtt kettőre a mieink előnye, hogy az ötméteresből érkező orosz szépítést követően Varga Dániel, Szivós Márton majd a negyed zárásaként Hosnyánszky Norbert is védhetetlen bombát zúdítson a házigazdák kapujába (1–5). Imponáló fölénnyel, remek helyzet- és emberelőny-kihasználással hozta az első negyedet a magyar válogatott, amelynek lendülete kitartott a folytatásra is. Az oroszok ugyan előnyeiket értékesítve megkezdték a gólgyártást, Nagy Viktor hiába védett többször kiválóan, a vendéglátók a végjátékban felzárkóztak kétgólos különbségre, Török centerből lőtt fórgóljával hosszú gólcsendünknek vetett véget, ráadásul pedig ismét három lett közte (4–7).

Kissé megállt a magyar válogatott korábban oly lendületes szekere, és ezen a nagyszünet sem sokat segített. Sorra hagytuk ki támadásainkat, és Nagy hiába védett újfent bravúrosan, az oroszok emberelőnyökből szerzett két gólja azt jelentette, hogy ismét nyílt lett a találkozó, ellenfelünk ott lihegett a nyakunkban (6–7). A negyedik felvonásban Vámos Márton gólja úgy kellett, mint egy falat kenyér, ez adott megnyugvást a magyaroknak, no meg az, hogy Nagy továbbra is megbízhatóan teljesített a kapunkban. Sőt a magyar kapus háromgólos vezetésünknél ötméterest hárított, majd a hajrá előtt Szivós második találata után már hátradőlhettünk (7–10).

Az oroszok változatlanul egy ponttal szerénykednek a csoport utolsó helyén.

FÉRFI VÍZILABDA-VILÁGLIGA C-CSOPORT, 3. FORDULÓ
OROSZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 7–10 (1–5, 3–2, 2–0, 1–3)
Volgográd, 1500 néző. V: Budramisz (görög), Spiegel (német)
MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Szivós 2, Bátori 1, Varga Dániel 2, Kis G. 1, Hosnyánszky 1, Decker Á. Cs: Török 2, Vámos 1, Salamon, Mezei, Jansik D., Bedő. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Az orosz gólszerzők: Rizsov-Alejnyicsev, Liszunov 3-3, Aszajev
Gól – emberelőnyből: 14/3, ill. 9/5
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. –
A csoport másik mérkőzésén
Olaszország–Románia 11–5 (1–1, 4–1, 1–1, 5–2)

 

AZ ÁLLÁS
1. MAGYARORSZÁG3328–219
2. Olaszország32129–176
3. Románia31228–362
4. Oroszország31226–371
TOVÁBBI EREDMÉNYEK
A-CSOPORT
Görögország–Horvátország 7–9 (2–3, 1–3, 1–1, 3–2)
Törökország–Montenegró 4–14 (1–4, 1–5, 1–2, 1–3)
Az állás: 1. Montenegró 9 pont, 2. Horvátország 6, 3. Görögország 3, 4. Törökország 0
B-CSOPORT
Németország–Spanyolország 12–13 – büntetőkkel (1–2, 4–2, 1–2, 3–3, 3–4)
Az állás: 1. Szerbia 6 pont, 2. Spanyolország 2, 3. Németország 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik