Kiegyenlített meccsen, óriási hangulatban döntetlent játszottak Birosék

Vágólapra másolva!
2008.03.26. 20:48
A LEN-kupa döntőjének első mérkőzésén az Eger csapata az orosz Sturm Csehovot fogadta a Bitskey Aladár uszodában. Az első percekben a Csehov elhúzott két góllal, de ezután egyik csapat sem tudott egy gólnál többel meglépni a másiktól. A fantasztikus hangulatban, 3000 néző előtt nagyot küzdött a Gerendás-csapat, ez 8-8-ra volt elegendő, ami nagyon nehéz visszavágót sejtet…
Biros Péter remekül játszott, és gólokkal segítette csapatát
Fotó: Farkas József (archív)
Biros Péter remekül játszott, és gólokkal segítette csapatát
Biros Péter remekül játszott, és gólokkal segítette csapatát
Fotó: Farkas József (archív)
Biros Péter remekül játszott, és gólokkal segítette csapatát

Óriási volt az érdeklődés a hevesi székhelyen az európai kupadöntő iránt, már a mérkőzés előtt egy órával is egymáson "lógtak" a szurkolók az uszodában.

Az első támadást a hazai csapat vezette, Kis Gábor lövését védte a kapus. Az első gól sem váratott magára sokáig, a játékvezetők ötméteres ítéltek, Sapics nem hibázott.

A büntetőt követően ráadásul kétszer is emberelőnybe kerültek az oroszok, a másodikat ki is használták. Sapics ezúttal előkészítőként jeleskedett, Garbuzov talált közelről a kapuba.

A következő támadásból az Eger is büntetőhöz jutott, Biros nem hibázott, majd emberelőnyből Nyéki egyenlített (2-2). A negyed Szécsi két nagy védésével zárult.

Nyéki góljával először vezetett a mérkőzés során a hazai csapat, Kis Gáborról állították ki az embert, Biros gyorsan Nyékihez passzolt, aki nem hibázott.
A túloldalon Sapics ismét gólpasszt adott, ezúttal Krsztonosicsnak, aki pattintott lövésből talált be, majd Stratan lövése után újra Alekszander Ogordnyikov csapatánál volt az előny.

Folyt az adok-kapok, az Eger egyenlített Kiss Csaba remek egyéni teljesítménye után, majd jött a menetrendszerű válasz a Csehovtól . A nagyszünet előtt azonban - a kiegyenlített játékot erősítendő - Biros egalizált (5-5).

A pihenőt követően Ziljajev ziccerét Szécsi nem tudta védeni, Biros ötméterest hibázott, de a Gerendás-csapat Kiss Csaba révén feljött 6-6-ra. Sőt, a büntetőt hibázó Biros remekül vette észre Matajszot, ő pedig centerből talált be, így ismét az egri oldalon volt az előny. A harmadik negyed végén az addig "hallgató" kiválóság, Csomakidze is betalált (7-7), így hihetetlen, de a kezdés után hatodszor(!) is egyenlő volt az állás.

Az utolsó negyedben már sejteni lehetett, hogy egyik csapat sem szerez nagy előnyt a visszavágóra, így minden gólnak nagy jelentősége volt. Sapics nem először keserítette meg a mieink életét, bal alsó sarkos lövésével az oroszoknak szerzett ismételt előnyt.

Öt perc is eltelt már a negyedből, amikor Gerendás György időt kért, mert a nézők buzdítása ellenére a hazaiaknak nem sikerült kapuba találni. Azonban az időkérés hatott, a kiválóan teljesítő Biros lőtt messziről gólt. Ismét egyenlő.

Az utolsó támadást a vendégek vezették, azonban Szécsi védett. Eger-Csehov 8-8. A hevesiek remekül helyt álltak, de a sors nagyon kemény ellenfelet sodort útjukba - igaz, mit lehet várni egy európai kupadöntőben...

A kiegyenlített erőviszonyokra jellemző, hogy egyetlen egyszer, az első percekben (0-2-nél) vezetett valamelyik csapat két góllal, egyébként fej-fej mellett haladtak a pólósok. Reméljük Csehovban is sikerül az egrieknek tartani a lépést Sapicsékkal.

LEN-KUPA, DÖNTŐ

ELSŐ MÉRKŐZÉS
BRENDON-UPC-ZF-EGER - STURM CSEHOV (orosz) 8–8 (2–2, 3–3, 2–2, 1–1)
Eger, Bitskey-uszoda, 3600 néző.
Vezette: Gomez (olasz), Rajevics (szerb).
Gól – emberelőnyből: 12/6, ill. 10/4. Ötméteresből: 2/1, ill. 1/1.
Kipontozódott: Decker Á. (21. perc), ill. Garbuzov (31.)
EGER: Szécsi - KISS CS. 2, Decker Á., BIROS 3, Kiss G., Hegedüs, Feltham. Cserék: NYÉKI 2, Binder, Matajsz 1, Császár, Varga II Zs. Edző: Gerendás György.
CSEHOV: Szmirnov - Maljkovics, Jevsztingnyejev 1, Garbuzov 1, CSOMAKIDZE 1, Zseltovszkij, SAPICS 2. Cserék: Krsztonosics 1, Jacev, Zsiljajev 1, Sztratan 1. Edző: Alekszandr Ogordnyikov.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik