Vizes vb: az amerikaiak megóvták az 50 hátat, és igazuk lett!

Vágólapra másolva!
2022.06.25. 20:39
null
Justin Ressnek külön díjátadót rendeztek. Egyedül állt a dobogón… (Fotó: AFP)
A vizes világbajnokság úszódöntőinek utolsó napján a férfiak 50 méteres hátúszását az amerikai Justin Ress nyerte meg. Azonban a célba érés után szabálytalan hajrá miatt kizárták, így az díjátadón már a honfitársa, Hunter Armstrong nyakába akasztották az aranyérmet.


A kizárást azzal magyarázták, hogy az utolsó métereken Ress teljesen a víz alá merült, egyetlen testrésze sem látszódott ki, amit a szabály tilt.

 

A döntőt megóvták az amerikaiak, aminek a versenybíróság végül helyt adott, visszavonta a kizárást, és újra Resst hozta ki győztesnek. Így Armstrong helyett mégis Ress nyert, tehát az amerikaiak két éremmel gazdagodtak ebben a számban.

Az eredetileg harmadikként végző olasz Thomas Cecconnak oda kellett adnia a bronzérmét a lengyel Ksawery Masiuknak, akinek meg az ezüstöt kellett átpasszolnia Armstrongnak.

Ress számára külön díjátadót rendeztek. Egyedül állt a dobogón…

„Miért kap aranyérmet? – kérdezte az M4 Sport élő interjújában Sós Csaba, a magyar úszók szövetségi kapitánya a második éremátadás alatt. – Miért vonták vissza a kizárást? Ez az én kérdésem. Szabálytalan volt a beérkezés. Bárki más csinálja, hazaküldik. Nem szeretem ezt.”

VIZES VB
ÚSZÁS
(Duna Aréna)
FÉRFI 50 MÉTER HÁT
1. Justin Ress (Egyesült Államok) 24.12
2. Hunter Armstrong (Egyesült Államok) 24.14
3. Ksawery Masiuk (Lengyelország) 24.49

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik