Friss
Top
Program

Vizes vb: szétlövés az olaszok ellen? Ma még az is jöhet...

nemzetisport.hu | 2017. 07. 21.

Vizes vb: szétlövés az olaszok ellen? Ma még az is jöhet...

Péntek este befejeződik a 2017-es vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának csoportköre, így eldől, hogy a magyar válogatott elsőként, vagy másodikként zár a B-csoportban. A mieink Franciaországgal játszanak, legnagyobb riválisaink, az olaszok Ausztráliával találkoznak, a meccsek után pedig kiderül, ki melyik ágra kerül az egyenes kieséses szakaszban. Íme, a lehetséges forgatókönyvek!

hirdetés

Miként alakulhat a férfiválogatott sorsa, ha a magyar és az olasz csapat 5-5 ponttal végez a csoport élén?

Ebben az esetben a legjobb rivális – a harmadik helyezett Ausztrália – elleni eredmény dönt. Ha az olaszok tíznél kevesebbel vagy tízzel, de maximum 12 gólt lőve nyernek az ausztrálok ellen pénteken, akkor a miénk a csoportelsőség. Ha több mint tízzel vagy tízzel, de legalább 14 gólt lőve győznek, akkor az olaszok az elsők.

Ha az Olaszország–Ausztrália meccs pontosan 13–3-ra végződik (amennyire mi vertük meg az ausztrálokat), akkor a következő rivális – vagyis a negyedik Franciaország – elleni eredmény számít. Az olasz válogatott 18–9-re diadalmaskodott, így a mieinknek a kilenc- (legalább 19 lőtt gól esetén) vagy a tízgólos siker kedvezne.

Ha pénteken esetleg pont 13–3-ra nyer az olasz és 18–9-re a magyar csapat, akkor este 23 óra tájban a vízbe csobban a két válogatott, hogy szétlövéssel döntsön a csoportelsőségről... 

A nyolcaddöntőben, a felső ágon Görögország–Japán és Spanyolország–Oroszország meccset rendeznek vasárnap – amennyiben a mieink a B-csoport első helyén végeznek, utóbbi találkozó győztesével mérkőzhetnek majd meg az elődöntőbe jutásért.

Ha második lesz a magyar válogatott a csoportban, akkor a negyeddöntőben a horvátok elleni rangadó vár Märcz Tamás együttesére – már amennyiben előtte sikerrel veszi az A-csoport harmadikja elleni nyolcaddöntőt.

VIZES VILÁGBAJNOKSÁG, 2017
VÍZILABDA (HAJÓS ALFRÉD NEMZETI SPORTUSZODA) 
FÉRFIAK, 3. FORDULÓ

A-CSOPORT

17.30: 
Brazília–Kanada 
18.50: Montenegró–Kazahsztán 
B-CSOPORT   
20.10:
 MAGYARORSZÁG–Franciaország (Tv: M4 Sport) 
21.30: Ausztrália–Olaszország (Tv: M4 Sport) 

A délelőtti eredményekről ide kattintva olvashat.

A B-CSOPORT ÁLLÁSA 
1. Magyarország 2 1 1 22–12 +10 3
2. Olaszország 2 1 1 27–18 +9 3
3. Ausztrália 2 1 1 14–23 –9 2
4. Franciaország 2 2 19–29 –10 0
hirdetés