UP-info utanpotlassport.hu 2020.09.25 12:05 Frissítve: 2020.09.25 12:11

Kosárlabda: új csarnokot kap a kecskeméti utánpótlás

Várhatóan még az év végén befejezik a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium sportcsarnokának építési munkálatait; a létesítmény elsősorban a kosárlabdaedzések és a testnevelés órák igényeit elégíti ki.

A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia sportfejlesztési pályázatának keretében épül a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium sportcsarnoka, amelynek nyilvános bejárására került sor csütörtök reggel – tájékoztat a szövetség honlapja. A beruházás jelenlegi állapotát Ivkovicné Béres Tímea, az akadémia vezetője mutatta be Bodnár Péter, a szövetség főtitkára és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester társaságában. A 2018-ban minisztériumi és szövetségi jóváhagyást nyert pályázat költségvetése 430 millió forint, amely 70 százalékát TAO támogatás, 30 százalékát Kecskemét önkormányzata biztosítja.

Várhatóan még év végén átadják az új csarnokot Forrás: hunbasket.hu

Várhatóan még év végén átadják az új csarnokot  •  Forrás: hunbasket.hu

„Az akadémia beruházásai során mindig arra törekedtünk, hogy a kosárlabdázók mellett a diákok, a lakosság sportolási körülményei is fejlődjenek, így van ez ebben az esetben is. A nyolcszáznegyven négyzetméteres alapterületű sportcsarnok alapkövét csaknem egy éve tettük le, jelenleg a kivitelező munka hatvan százalékos készültségi állapotnál tart” – mondta Ivkovicné Béres Tímea. Az építkezés folytatásában 661 négyzetméter sportpadló-felületet hoznak létre, elsősorban a kosárlabdaedzések, illetve a testnevelés órák igényei szerint. A beruházás részeként hat db kosárlabda palánk (két db elektromos vezérlésű és négy db oldalfali palánk), valamint eredményjelzők, cserepadok, elválasztó függöny és labdaháló kerül a helyére.

„Nem csak ígérgetünk, dolgozunk is – hangsúlyozta Szemereyné Pataki Klaudia. – Néhány hónapon belül átadásra kerülhet az új, impozáns csarnok, ezzel az iskolában a mindennapos testnevelés megoldottá válik a téli időszakban is, illetve nagy lépést teszünk afelé, hogy az utánpótlássport számára új edzési lehetőségek legyenek biztosítva.

„Nagyon fontos, hogy olyan kosárlabda fellegvárak legyenek szerte az országban, ahol a környezetükben lévő gyerekek megfelelő képzési, illetve infrastrukturális lehetőségekhez juthatnak – emelte ki Bodnár Péter. – Kecskemét ilyen, hiszen itt maga a városvezetés is elkötelezett a kosárlabda támogatása mellett. Olyan piramisrendszer alakult ki a hírös városban, ahol a férfi felnőttcsapat ott van a csúcson, és az alattuk álló akadémia növendékeinek példaképe lehet.”

Az új sportcsarnokban két öltöző és két szertár is helyet kap. A kivitelező munkák várhatóan ez év végére fejeződnek be. A 2020/21-es bajnoki szezont a kecskeméti akadémia 38 csapattal – 10 leány- és 13 fiúgárda – valamint 15 előkészítő U9-es iskolai csoporttal kezdte meg.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.