Kosárlabda: új csarnokot kap a kecskeméti utánpótlás

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.09.25. 12:05
Címkék
Várhatóan még az év végén befejezik a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium sportcsarnokának építési munkálatait; a létesítmény elsősorban a kosárlabdaedzések és a testnevelés órák igényeit elégíti ki.

A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia sportfejlesztési pályázatának keretében épül a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium sportcsarnoka, amelynek nyilvános bejárására került sor csütörtök reggel – tájékoztat a szövetség honlapja. A beruházás jelenlegi állapotát Ivkovicné Béres Tímea, az akadémia vezetője mutatta be Bodnár Péter, a szövetség főtitkára és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester társaságában. A 2018-ban minisztériumi és szövetségi jóváhagyást nyert pályázat költségvetése 430 millió forint, amely 70 százalékát TAO támogatás, 30 százalékát Kecskemét önkormányzata biztosítja.a szövetség honlapja. A beruházás jelenlegi állapotát Ivkovicné Béres Tímea, az akadémia vezetője mutatta be Bodnár Péter, a szövetség főtitkára és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester társaságában. A 2018-ban minisztériumi és szövetségi jóváhagyást nyert pályázat költségvetése 430 millió forint, amely 70 százalékát TAO támogatás, 30 százalékát Kecskemét önkormányzata biztosítja.

Várhatóan még év végén átadják az új csarnokot Forrás: hunbasket.hu
Várhatóan még év végén átadják az új csarnokot Forrás: hunbasket.hu

Várhatóan még év végén átadják az új csarnokot  •  Forrás: hunbasket.hu

„Az akadémia beruházásai során mindig arra törekedtünk, hogy a kosárlabdázók mellett a diákok, a lakosság sportolási körülményei is fejlődjenek, így van ez ebben az esetben is. A nyolcszáznegyven négyzetméteres alapterületű sportcsarnok alapkövét csaknem egy éve tettük le, jelenleg a kivitelező munka hatvan százalékos készültségi állapotnál tart” – mondta Ivkovicné Béres Tímea. Az építkezés folytatásában 661 négyzetméter sportpadló-felületet hoznak létre, elsősorban a kosárlabdaedzések, illetve a testnevelés órák igényei szerint. A beruházás részeként hat db kosárlabda palánk (két db elektromos vezérlésű és négy db oldalfali palánk), valamint eredményjelzők, cserepadok, elválasztó függöny és labdaháló kerül a helyére.

„Nem csak ígérgetünk, dolgozunk is – hangsúlyozta Szemereyné Pataki Klaudia. – Néhány hónapon belül átadásra kerülhet az új, impozáns csarnok, ezzel az iskolában a mindennapos testnevelés megoldottá válik a téli időszakban is, illetve nagy lépést teszünk afelé, hogy az utánpótlássport számára új edzési lehetőségek legyenek biztosítva.

„Nagyon fontos, hogy olyan kosárlabda fellegvárak legyenek szerte az országban, ahol a környezetükben lévő gyerekek megfelelő képzési, illetve infrastrukturális lehetőségekhez juthatnak – emelte ki Bodnár Péter. – Kecskemét ilyen, hiszen itt maga a városvezetés is elkötelezett a kosárlabda támogatása mellett. Olyan piramisrendszer alakult ki a hírös városban, ahol a férfi felnőttcsapat ott van a csúcson, és az alattuk álló akadémia növendékeinek példaképe lehet.”

Az új sportcsarnokban két öltöző és két szertár is helyet kap. A kivitelező munkák várhatóan ez év végére fejeződnek be. A 2020/21-es bajnoki szezont a kecskeméti akadémia 38 csapattal – 10 leány- és 13 fiúgárda – valamint 15 előkészítő U9-es iskolai csoporttal kezdte meg.

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik