MTI/K. B. 2021.05.09 17:40 Frissítve: 2021.05.09 17:46

Vizes Eb: az európai szövetség hálás a magyaroknak

Az Európai Úszószövetség (LEN) elnöke, Paolo Barelli köszönetét fejezte ki a magyaroknak, hogy „ebben a különleges helyzetben″ hétfőtől otthont adnak a vizes Európa-bajnokságnak – írja az MTI.

A kontinensviadal első hetében a szinkronúszók és a műugrók versenyeit rendezik a Duna Arénában (Fotó: Bors/Czerkl Gábor)

 

„A LEN rendkívül hálás a magyar kormánynak a hihetetlen támogatásért, különösképpen Orbán Viktor miniszterelnöknek, aki a sport igaz barátja. Egyúttal köszönet a Magyar Úszószövetségnek a legnagyobb eseményünk megszervezéséhez ebben a különleges helyzetben″ – nyilatkozta a LEN elnöke, Paolo Barelli a szervezet felvezető közleményében.

A szinkronúszók, műugrók, nyíltvízi és medencés úszók kontinensviadala hétfőn rajtol, és a koronavírus-járvány miatt buborékrendszerben rendezik meg az eseményt – két helyszínen, a Duna Arénában és a Lupa-tavon. Az Eb-n rekordot jelentő 51 ország 1100 sportolója vesz részt.

Az MTI közölte, 95 éve Magyarországon rendezték az első kontinensviadalt is, és az ország eddig összesen ötször volt házigazda, négyszer Budapest, egyszer Debrecen adott otthont, most először azonban fedett körülmények között versenyeznek Európa legjobbjai – leszámítva természetesen a nyíltvízi úszókat.

A kontinensviadal első hetében a szinkronúszók és a műugrók versenyeit rendezik a Duna Arénában, míg a nyíltvízi úszók küzdelmeit a Lupa-tavon bonyolítják le. A medencés úszók Európa-bajnokságára május 17-én rajtol.

2021.05.29 08:08:16

Úszás KOVÁCS ERIKA

„Mi, magyarok akkor érezzük igazán elemünkben magunkat, ha váratlan és példátlan kihívásokban kell helytállnunk.”

2021.05.28 07:12:02

Úszás KOVÁCS ERIKA

Rio háromszoros bajnoka elégedett az Eb-n úszott időkkel, de még versenyezne az év fő megméretése előtt.

2021.05.26 23:45:28

Úszás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Régi óhajomat adom elő megint: ha indulóink kétharmada az Eb-n úszott idejénél jobbal ér célba Tokióban, a 2000 utáni módival is megbékélek talán.