MTI, Cs. M. 2021.05.06 18:52 Frissítve: 2021.05.06 18:59

Úszó Eb: Jobb formában vagyok, mint valaha – Olasz

Az úszó Olasz Anna saját bevallása szerint jobb formában várja a hétfőn rajtoló hazai rendezésű Európa-bajnokságot és az azt követő olimpiai kvalifikációs viadalt, mint valaha.

Olasz Anna úgy érzi, élete legjobb formájában van (Fotó: Tumbász Hédi)

 

A világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes hosszútávúszó az M1 aktuális csatornának csütörtökön elmondta, eredményes törökországi edzőtáboron van túl, ahol medencében és nyílt vízben egyformán sok és hasznos munkát végzett. Ráadásul a hazai Eb-n – amelyről a 2017-es magyarországi világbajnokság, élete legszebb versenye jut eszébe – közel két év után szállhat ismét vízbe nagy nemzetközi viadalon.

Mint mondta, a március végi országos bajnokságon mutatott formája megfelel a készülés akkori szakaszának, egy jó lépcsőfok volt a csúcsforma felé.

Kitért a május végére tervezett olimpiai kvalifikációs verseny halasztására és helyszínváltoztatására: az eredetileg Fukuokába tervezett május végi időpont helyett Setúbalban kerül sor a viadalra június közepén.

A portugáliai helyszínt jól ismeri, jó emlékek fűzik oda, a halasztás nyomán pedig az Eb nem csupán egy felkészülési viadal lesz a számára. Visszatekintve úgy fogalmazott: kihozta a maximumot a pandémia nyomán befolyásolt tavalyi évből.

„Sőt, szerintem azon kevesek közé tartozom, akiknek ez jót tett” – vélekedett. Rámutatott: azt megelőzően régóta nem volt hosszabb pihenője, erre viszont rá volt kényszerítve az elmúlt esztendőben az uszodák tavaszi bezárása, majd az őszi koronavírus-fertőzése miatt.

„Ezután újult erővel vágtam neki a felkészülésnek, jobb formában vagyok, mint valaha. A hazai rendezésű Eb-re pedig az ember úgy megy oda, hogy érmet szeretne nyerni” – szögezte le. Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy a minimum elvárás az, hogy az edzőjével eltervezett taktikát végre tudja hajtani, és a kontinensviadal jó bemelegítés és gyakorlás legyen a válogatóra, amelyet szeretne megnyerni és kvalifikálni az olimpiára.

Mivel a 2019-es kvangdzsui világbajnokságon a nőknél nem került magyar a legjobb tíz közé, így az olimpiai kvalifikációs viadalon ketten indulhatnak majd és közülük egy szerezhet kvótát. Ehhez a legjobb kilencben kell végezni, vagy utána a legjobb európainak kell lenni.

2021.09.11 21:10:42

Úszás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A kötelező gratuláción túl egyetlen szót sem ejtett a legyőzőjéről, saját magáról ellenben kijelentette: bár eredetileg úgy tervezte, visszavonul, de ezt vesztesen nem teheti meg, folytatja az atlantai olimpiáig.

2021.09.10 23:24:37

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Ha Egerszegi Krisztina valamilyen ügy mellé áll, az „tudhat” valamit.

2021.08.02 12:33:33

Úszás nemzetisport.hu

„Ha valaki azon meditál, hogy válogatott sportolóként elkezdje-e az egyetemet, én azt javaslom, hogy igen... minél hamarabb” – Rasovszky Kristóf világbajnok úszóval beszélgettünk. (X)

2021.07.28 22:29:13

Úszás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nincs annyi kalap, amennyit megemelhetünk előtte.