NSO/MTI 2017.01.25 15:35 Frissítve: 2017.01.25 19:26

Úszás: Sós Csaba lett az új szövetségi kapitány

Ma tartotta első teljes elnökségi ülését Bienerth Gusztáv vezetésével a Magyar Úszószövetség. Az új szövetségi kapitány Sós Csaba lett, a Magyar Úszószövetség eddigi szakmai alelnöke Hargitay András helyét veszi át.

Bienerth Gusztáv és Sós Csaba, avagy az elnök és a kapitány (Fotó: Földi D. Attila)


• Átalakították a kapitányi rendszert: a felnőtt-, az utánpótlás- és a nyílt vízi kapitányi posztot megszüntették, ezeket összevonták egy tisztségbe, s ezt veszi át Sós Csaba.

• A felnőtteknél Hargitay András, az utánpótlás válogatottnál Petrov Iván, a nyílt vízi szakágban pedig Gellért Gábor megbízatása szűnik meg ezzel. Ugyanakkor Sós Csaba számít Petrov és Gellért segítségére, Hargitayval pedig még később egyeztet.

• Kiss László és Sas Katalin lemondott az elnökségi tagságáról, döntésüket nem indokolták. Szintén távozott a főtitkár, Szántó Éva, aki a nyári vizes világbajnokság szervezőbizottságában betöltött ügyvezetői posztjának ellátására szeretne koncentrálni.

• Bienerth Gusztáv Hosszú Katinkával és Shane Tusuppal közösen tekintette meg az épülő Dagály uszodát – ez az első lépés a normálisabb kommunikáció felé. Sós Csaba javaslatot terjeszt elő, hogy Shane Tusup is tagja legyen az edzőbizottságnak.

• Bienerth Cseh Lászlót kérte fel arra, hogy szervezzen meg egy találkozót a Gyárfás Tamás elleni petíciót aláíró úszókkal. Erre február 1-jén, 13 órakor kerül sor.

„Harmincéves korom óta vágyom arra, hogy eljöjjön ez a nap. Az úszás minden ágát műveltem, versenyzőként, edzőként, tanárként. Természetesen a világbajnokság most alapvetően meghatározza a teendőinket, de hosszabb távra tervezünk” – mondta Sós Csaba, aki jövőbeli válogatási elveiről szólva kijelentette: mindig a két legjobb A-szintest fogja javasolni a válogatottba, és miután kialakult a keret, abból kikerülni nem lehet, így a kerettagok azután már kizárólag az adott versenyre tudnak koncentrálni. Hozzátette: a júliusi, hazai világbajnokságra az áprilisi országos bajnokság végéig lehet szintet úszni.Az elnökségi ülésről szólva Bienerth Gusztáv kifejtette, meghatározták az idei prioritásokat, amelyek a következők: az alapszabály módosításának előkészítése, a szolgáltató szövetség létrehozása, a belső kommunikáció és az átláthatóság javítása, a vizes vb-vel kapcsolatos feladatok, illetve a 2024-ig terjedő szakmai stratégia elkészítése.

A sajtótájékoztatón az elnök bejelentette, hogy április 30-án rendezik a szervezet éves rendes közgyűlését, amelyen új elnökségi tagokat, illetve főtitkárt választanak, októberben pedig rendkívüli közgyűlésre kerül sor, ahol értékelik a világbajnokságot, és várhatóan elfogadják a 2024-ig szóló szakmai tervet.

2021.11.30 00:01:39

Úszás MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nem azért érdemel emlékművet az uszodában, mert ő nyitotta leggyorsabban a szekrényeket, kabinokat, mindig volt nála, fésű, olaj, krém, még kétféle (fekete, barna) cipőfűző is, hátha szüksége lesz valamelyikre a vendégnek. Tiszte szerint természetesen nem volt más dolga, mint hogy nyisson és zárjon, ám ő többet tett.

2021.11.25 23:21:42

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY.Ahhoz, hogy újra sikerektől zengjen a sportág, takarítani kell.

2021.11.14 23:36:29

Úszás CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Vannak persze elítélendő és menthetetlen cselekedetek kortól függetlenül – és vannak olyan magatartásformák, melyek húsz-harminc-negyven éve még csupán feltűnést sem keltettek, sőt szépen illeszkedtek a korszellemhez.

2021.11.14 19:49:19

Úszás CS. B.

A versenyző parádés országos csúcsa vezette fel a zárónap egyéni döntőit.

2021.11.10 22:42:25

Úszás BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Bűn, hogy ezek a szörnyű esetek csak most derülnek ki. Az elmúlt évtizedekben a sportolónak hallgass volt a neve, némán, megfeszülve kellett dolgoznia a sikerekért, mert azt hitették el vele, vagy azt látta korábbi példákon, hogy így, illetve csak így lehet győztes.