K. E. 2020.12.09 19:03 Frissítve: 2020.12.09 19:37

Úszás: Kós Hubert olimpiai A-szintet úszott 200 vegyesen az ob-n

Ahogy az várható volt, az UTE fiatal tehetsége szerdán nagyot dobott: Kós Hubert olimpiai A-szintet úszott 200 vegyesen.

Kós Hubert olimpiai A-szintet úszott 200 vegyesen az ob-n (Fotó Derencsényi István)

 

Valójában már a júliusi Négy nemzet viadalon berúgta az ajtót Magyarovits Zoltán 17 éves tanítványa, akkor 1:59.06-os idővel győzött 200 méter vegyesen, ám az nem FINA-akkreditált viadal volt, vagyis a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség nem hitelesíthette ezt az eredményt. A szerdán délután úszottat viszont már tudja, ez meg azt jelenti, hogy Kós Hubert beverekedte magát a tokiói csapatba!

Kétszáz vegyesen 1:58.31-es időt úszott az Újpesti TE sportolója a kaposvári országos bajnokságon a szerdai délutáni előfutamok során, és így előzött a rangsorban, jelenleg Cseh László mögött a második a magyar ranglistán.

„Az a cél, hogy kijussak az olimpiára nyilatkozta nyáron Kós. Eddig maga az olimpia is vad álom volt egyesek szerint – szerencsére eljutottam odáig, hogy már elérhető közelségbe került az indulás. Magamban persze ennél vadabb álmokat is megfogalmazok… De a földön kell maradni, és dolgozni kell. Ha nem tesszük bele a munkát, nincs fejlődés, és felesleges is ezt csinálni.”

A korábbi nyilatkozatot azért idéztük itt újra, mert Kós Hubert nem volt elégedett a szerda délutáni időeredményével, azt mondta, a csütörtöki döntőt hiába rendezik délelőtt, ő jobb időt akar ennél.

Meglátjuk.

2021.04.07 22:49:13

Úszás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A teljesítmény tiszteletében és bűvöletében élő embernek fogalma sem lehet, milyen zárórát hirdetni egy karrier végén. Pontosabban megtalálni a pillanatot, hogy az minden szempontból jól legyen időzítve. Hiányérzet nélküli, ugyanakkor hiányérzetet keltve.

2021.04.06 23:25:52

Úszás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Milyen lesz így az olimpia, ki vállalja, ki nem a megméretést, mennyire lesznek reálisak az esélyek, az eredmények, nem tudható, ám a sport fogságában élő ember tervezgető hajlandósága kiirthatatlan. Különösen a mérhető sportágakkal számolgat a lélek szívesen.

2021.03.26 22:14:05

Úszás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A csütörtöki végkifejlet inkább a lengyelektől, azaz az erősebb féltől függött, San Marinóban minden kizárólag a mieinken múlik. Ezért azon ritka mérkőzések egyike következik, amelynek értékelésében tökéletesen egyet is érthetünk majd Béla bácsival.

2021.03.26 22:14:05

Úszás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A Széchy-történet a maga sajátos terében „üdvtörténet” volt ugyanis, a szó Németh László-i értelmében akár. E „tervben” a tökélyt célzó szakmai felkészültség és a morális feladattudat, a személyes ambíció és a közösség szolgálatának szintén morális igénye szétszálalhatatlanul összenőtt.

2021.03.06 23:04:54

Úszás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ennek az ügynek számomra sokkal nagyobb az elvi jelentősége, mint a gyakorlati. Előbbi ugyanis messze túlmutat a medencék világán, és azt a kérdést veti fel, sőt talán válaszolja is meg: mi legyen a sorsa annak, aki a közvélekedés szerint vét a saját sportága ellen?