Úszás: a MÚSZ saját forrásból 81 millió forinttal támogatja a válogatott tagjait

Vágólapra másolva!
2021.09.22. 17:06
null
Sós Csaba szerint forradalmi tett, hogy a szövetség ilyen formában segíti a versenyzőit (Fotó: Tumbász Hédi)
A Magyar Úszószövetség (MÚSZ) az elnökség döntése alapján saját bevételeiből ösztöndíjat folyósít egy éven át a válogatott keret legeredményesebb versenyzőinek, összesen 81 millió forinttal támogatva őket – írja az MTI.


A szervezet szerdai hírlevele kiemelte, a válogatott úszók eddig egyesületüktől, illetve a Gerevich-ösztöndíjból tehettek szert rendszeres bevételre – bár akad klub, amelyik nem ad fizetést –, most viszont megnyílik egy harmadik forrás is: a MÚSZ az elsők egyike az egyéni sportágak között, amely rendszeres támogatást ad a legeredményesebb válogatottaknak.

Az elnökség szerdai ülésén egyhangúlag támogatta Wladár Sándor elnök előterjesztését, amelynek értelmében a felnőtt világversenyeken (olimpia: 1–8., vb: 1–6., Eb: 1–3. helyezett), illetve az utánpótlás-világversenyeken egyéni aranyérmes válogatott kerettagoknak havi rendszeres juttatást garantál, az eredmények függvényében nettó 100–300 ezer forintot.

„Ez forradalmi tett, óriási újítás, példátlan a sportág történetében, és nem hiszem, hogy túl sok egyéni sportági szövetség segíti ilyen formában a versenyzőit” – kommentálta a döntést a közleményben Sós Csaba szövetségi kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik