ISL: idén is megrendezik a Nemzetközi Úszóligát

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.03.25. 15:15
null
Hosszú Katinka izgatottan várja az ISL harmadik szezonját (Forrás: Getty Images)
Az idén is megrendezik a Nemzetközi Úszóligát (ISL), amelyben a sportág legjobbjai csapatokban küzdenek egymással.

 

Az ISL csütörtöki közleménye szerint az idei viadalsorozat három részből áll: augusztus végétől, az alapszakaszban a tíz résztvevő együttes hat héten át – akárcsak tavaly, a Duna Arénában –, egyazon helyszínen méri össze erejét egymással, majd a rájátszás novemberben, a legjobb nyolc alakulat részvételével zajlik, míg a négycsapatos nagydöntőt decemberben rendezik.

Az ISL előrehaladott tárgyalásokat folytat a helyszínekről, amelyek között ázsiai, európai és észak-amerikai városok is szerepelnek – írja az MTI.

A sorozat nagykövetének, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkának az ISL megalakulásában is nagy szerepe volt. Izgatottan várja a folytatást:

„Örömömre szolgál és büszkeséggel tölt el, hogy már a harmadik ISL-szezon terveiről beszélhetünk. A legutóbbi évadban nagy élmény volt végig hazai pályán, a Duna Arénában versenyezni, már csak a magyar közönség hiányzott. Úgy gondolom, hogy a liga egyre tudatosabban építkezik, fejlődik és ebből nemcsak az úszók, hanem az egész úszósport profitál.”

A sorozat második szezonját a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött, tíz csapat részvételével rendezték a Duna Arénában. A Magyarországra érkező sportolóknak az amerikai sportligákhoz (NHL, NBA) hasonlóan a pandémia idején megismert „buborékban” kellett élniük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik