ISL: Caeleb Dressel és csapata volt a szombati főszereplő

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2020.10.17. 22:41
null
Caeleb Dressel több távon is közel került egyéni legjobbjához (Fotó: AFP)
A Caeleb Dressel nevével (is) fémjelzett Cali Condors csapata nyerte az úszók ISL-sorozatának első fordulóját.

„Még iránytű sincs a kezünkben, versenyek híján tényleg nem tudjuk, ki milyen formában van.”

Milyen igaza volt Hosszú Katinkának, aki a fenti kijelentést a Nemzetközi Úszóliga rajtja előtt tette – az ISL-sorozat pénteki első versenynapja tökéletesen bizonyította, ez mennyire így van: a címvédő Energy Standard csapatát a szakemberek az idén is esélyesnek tartják a végső győzelemre (okkal, hiszen tele van sztárokkal: Sarah Sjöström, Chad le Clos, Florent Manaudou, Felipe Lima, Danas Rapsys, Emily Seebohm, és még folytathatnánk a sort), csakhogy egyfelől ezt majd' mindegyik együttes elmondhatja magáról, másfelől ahogy kezdett a Cali Condors az első fordulóban, az minden dicséretet megérdemel.

Persze ezen nem lehet nagyon csodálkozni, hiszen ezt a gárdát meg olyan klasszisok erősítik, mint Caeleb Dressel, Lilly King, Kelsi Dahlia, Allison Schmitt, Hali Flickinger, Olivia Smoliga, és még sorolhatnánk a neveket az amerikai válogatottból, merthogy a tengerentúliak nagy számban képviseltetik magukat az ISL-sorozatban, s a Cali Condors összetételére ez még inkább igaz – ami miatt pedig igazán sikeresek tudnak lenni, az az, hogy „lefedtek” minden úszásnemet és majd minden távot is, vagyis alig-alig akad lyukas számuk. Különösen a női vonal erős ebben a csapatban, amit kiválóan érzékeltet, hogy az alakulatuk által szerzett pontok körülbelül hetven százalékát a hölgyek dobták be a közösbe.

Már persze Caeleb Dressel mellett.

Az amerikai klasszis kedveli a magyar fővárost, és ezt rendre el is mondja:   „Budapest különleges helyet foglal el a szívemben a 2017-es vizes világbajnokság óta.”

Persze nem véletlen: Dressel három éve úgy jött hazánkba, hogy még nem volt vb-aranya, és úgy távozott, hogy hétszeres világbajnoknak mondhatta magát. Azóta ehhez a tavalyi kvangdzsui vb-n még hat elsőséget hozzátett.

Szombaton „csak” háromszor győzött az amerikai az ISL-sorozatban, 100 gyorson, 50 pillangón és 100 vegyesen – de mindhárom távon igen jó idővel, közel az egyéni rekordjához.

Az első „négyes” csatáját meggyőző fölénnyel a Cali Condors nyerte meg, s az első forduló kapcsán azt is rögzíthetjük, hogy egyetlen magyar úszó sem tudott élen zárni a kétnapos versengés nyitányán.

Az ISL-sorozat vasárnap folytatódik a Duna Arénában – a Hosszú Katinka vezette Iron együttesével (is).   

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik