Úszás: Ryan Murphy és Regan Smith nyerte a válogatót 200 háton

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2023.06.29. 08:07
null
Ryan Murphy kiváló idővel nyert 200 háton az amerikai válogatón (Fotó: Getty Images)
Egyre jobb időket úszik Regan Smith 200 háton, vagyis lassan visszatalál régi önmagához – Caeleb Dressel ettől még messze van, az amerikai válogató második napján 50 pillangón a harmadik lett.

 

A 200 hát mind a férfiaknál, mind a nőknél kiváló eredményeket hozott az Indianapolisban zajló amerikai válogatón: Ryan Murphy 1:55.03-as idővel nyerte a számot, mindez számunkra különösen figyelemre méltó, hiszen kétszáz háton Kós Hubert áprilisban 1:55.95-tel nemcsak olimpiai A-szintet úszott, de akkor az idei világranglista élére ugrott.

Az amerikai klasszis tehát most meglépett ebben a „ranglistás” versenyben, de fejlődött a december óta Bob Bowman irányításával készülő magyar Európa-bajnok is, úgyhogy a fukuokai világbajnokság nagy csatát hozhat – és ebbe azért többen is beleszólhatnak, reményeink szerint akár a másik magyar induló, Kovács Benedek is.

Női 200 háton Regan Smith 2:03.80-nal nyert: négy éve járt hasonló magasságokban, mi több, az elmúlt években ebben a számban nagyon nem találta régi önmagát, s noha ő tartotta a világcsúcsot, még az amerikai csapatba sem tudta magát beverekedni. Aztán váltott, immár Bob Bowmannel készül ő is, az eredmény, a jó eredmény nem is váratott sokáig magára – más kérdés, hogy az ausztrál Kaylee McKeown márciusban „elvette” Smith 2019-es világrekordját (2:03.35) egy 2:03.14-es idővel.

„Nagyon várom már a vébét – nyilatkozta Smith. – Örülök, hogy végre ismét versenyezhetek Kaylee-val. Évekig úgy éreztem, nem vagyok már benne a kétszáz hátban, de jó, hogy visszatértem, és jó, hogy ismét én lehetek Kaylee egyik kihívója. Másként ússzuk le a kétszáz hátat, hiszen ő a végén nagy hajrára képes, de éppen ez hozhat izgalmas döntőt. Egyébként pedig emberként kifejezetten kedvelem őt.”

Caeleb Dressel a 100 gyors 29. helye után 50 pillangón bejutott a döntőbe, más kérdés, hogy ott csak a harmadik helyen végzett (23.35), márpedig az amerikai válogatási elvek szerint a két első helyezett szerez indulási jogot a vb-re – a számot egyébként Michael Andrew nyerte 23.11-gyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik