Úszás: Három-négy olimpiai arany még bennem van – Milák Kristóf

Vágólapra másolva!
2023.08.02. 11:18
null
Milák Kristóf szerint még három-négy olimpiai arany van benne (Fotó: Árvai Károly)
Hosszabb, másfél órás interjút adott a Pályán Kívül podcastnek a 200 méter pillangón olimpiai bajnok és világcsúcstartó úszóklasszisunk, Milák Kristóf, aki többek között arról beszélt, hogy három-négy olimpiai aranyérem van még benne, s felszabadult, miután bejelentette, hogy nem indul a fukuokai világbajnokságon.

Milák Kristófnak szeptember elején kell újra edzésre jelentkeznie Virth Balázsnál. A 23 éves, háromszoros világbajnok sem fizikálisan, sem mentálisan nem érezte magát azon a szinten, hogy ott legyen a világ legjobbjai között, ezért kihagyta a fukuokai világbajnokságot.

A Pályán Kívül podcastjébe nyaralásból jött és onnan is oda megy, hiszen külföldön és belföldön is eltölt néhány napot.

„Jelenleg megpróbálok minden felelősséggel járó dolgot kizárni az életemből, és csak szeretném megélni a pillanatokat, a felfedezés hajt. Untat és feszélyez az egy helyben ülés. Szeretnék egy kicsit magamra koncentrálni, és élvezni azokat a dolgokat, amik érdekelnek, például a gasztronómia” – mondta Milák Kristóf, kifejtve, kifejezetten kedveli a spanyolos és olaszos ételeket, valamint az izraelit is, a nyaralás alatt pedig nem a tengerparton fekszik, ugyanis jobban szereti az aktív pihenést. Elmondta, hogy az elmúlt időszakban felszökött rá négy-öt kiló.

Milák Kristóf arról is beszélt, hogy gyermekként volt légzésproblémája, ami elmúlt, de amikor felköltözött Tárnokról Budapestre, megint előjött neki a nem súlyos asztmája, amely a terhelés alatt érezteti hatását.

Milák kitért rá, nehezen kezelte, amikor 17 évesen megismerte őt a világ, emiatt hamar fel kellett nőnie, fejben, viselkedésben és hozzáállásban is, de úgy érzi, gondolkodásban megmaradt gyereknek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik