Sportrádió: Nagyobb megbecsülést érdemelne – Kovács Benedek edzőjéről

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.08.24. 10:31
null
Kovács Benedek megdöntené a 200 méteres hátúszás országos csúcsát (Fotó: MTI)
A Sportrádió vendége volt Plagányi Zsolt, a BVSC edzője és Kovács Benedek, akit 24 évesen ismert meg a világ a római úszó Európa-bajnokságon. Az Eb-ezüstérmes úszónk Szegő Tibornak jellemezte edzőjét, Plagányi Zsoltot. A beszélgetésben szó esett a 200 méteres hátúszás országos csúcsáról és Cseh Lászlóról is.


„Olyan mintha az ember második apja lenne. Annyi időt is töltünk el együtt, hogy szinte összenőttem vele. Nagyobb megbecsülést érdemelne mindenkitől. Zsolt bá'-ról nem tudják, hogy milyen úton ment végig egészen idáig. Mindenki csak a tortának a tetejét látja” – nyilatkozta Kovács Benedek arra a kérdésre, hogyan jellemezné edzőjét.

Természetesen a kérdést Plagányi Zsoltnak is feltették, aki így vélekedett Kovács Benedekről.

„Négy és fél éves kora óta ismerem. Aranyos, okos, vidám gyerek volt. Ebből nőtte ki magát egy eredményes úszóvá. Sokszor bohém, talán hajlamos lazán venni a dolgokat, de ez egy belső, érzékeny lelket takar. Talán igyekszik ezt eltakarni az érdekes beszédstílusával, de én így érzékelem. Az edzéseken abszolút lehet rá számítani. Elvégzi a fontos munkát” – mondta Plagányi Zsolt.

Kovács Benedek és Plagányi Zsolt a 200 méteres hátúszás országos rekordjáról és annak megdöntéséről is beszélt. Jelenleg a BVSC-nél edzőként tevékenykedő Bernek Péter tartja a csúcsot, akinek már jelezték: Kovács hamarosan átvenné tőle a stafétabotot.

A beszélgetés végén szó esett olimpiai ezüst- és bronzérmes, világbajnok és Európa-bajnok visszavonult úszónkról, Cseh Lászlóról, akinek júliusban született meg a gyermeke. Plagányi Zsolt mindenképp szeretné, ha az újdonsült édesapa a BVSC-nél dolgozna – igaz, nem edzőként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik