Úszás: négy ezüstérmet szereztünk a nyitó napon Barcelonában

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2022.05.25. 20:06
null
Ki lesz centizve a felkészülés hajrája<em> </em>(Fotó: Czinege Melinda/Hajdú-Bihari Napló – archív)
Milák Kristóf 51.51-et úszott szerdán a Mare Nostrum-sorozat második állomásán – Barcelonában ez a második helyet jelentette a számára.

 

Magyar győzelem nélkül zárult a Mare Nostrom-sorozat második állomásának első napja Barcelonában, ám ezúttal nem is az úszók neve előtt lévő szám az érdekes, sokkal inkább a nevük mögött feltüntetett, vagyis az időeredmény.

Ha ezt nézzük, akár csalódottak is lehetnénk, hiszen szerdán Milák Kristóf 51.51-gyel ért célba száz pillangón, s az tényleg mellékes jelenleg, hogy mindez a második helyet jelentette a számára, sokkal beszédesebb, hogy ezt a számot Milák az április végi debreceni országos bajnokságon 51.03-mal győzött.

Ám azóta az olimpiai, világ- és Európa-bajnok több napot is kihagyott a felkészülésből: „Van némi lemaradásom. Ki lesz centizve a felkészülés hajrája, de szerintem a világbajnokságra megleszünk.”

Ez, éppen ez látszott szerdán Barcelonában is, s mindezt a helyszínről Virth Balázs is megerősítette: „Kristóf az első napon kétszáz gyorson és száz pillangón indult, egyértelműen az utóbbit vette komolyan, ám a célba érkezést elrontotta. Ennek ellenére elégedett volt, és én is az vagyok. Ez a száz méter is megmutatta, amit egyébként tudunk: dolgoznunk kell még a kihagyások miatt.”

Sós Csaba szövetségi kapitány egy másik oldalról világította meg a barcelonai száz métert: „Az országos bajnokság óta nem versenyzett Kristóf, jókor jött ez a viadal, hiszen az edzéseken nem lehet modellezni az ilyen téthelyzeteket. Én úgy vélem, Kristóf nem bírta el a saját iramát. Még.”

Hosszú Katinka 2:10.75-es idővel végzett a második helyen 200 vegyesen.

„Katinka keményen dolgozik, a munkából érkezve ez az idő a felkészülési időszaknak megfelelő, emellett azt hiszem, számára a négyszáz vegyes lesz a fontosabb a budapesti világbajnokságon – mondta el a háromszoros olimpiai bajnok csütörtöki teljesítményéről véleményét Sós Csaba, aki kitért arra is, hogy a férfiak hasonló számában Verrasztó Dávid szintén a második lett egy jónak mondható 4:13-as eredménnyel: – Dávid nagyon őszinte és korrekt volt az országos bajnokságon, ahol közölte, nem érzi úgy, hogy fel tudna készülni rendesen a vébére, s bár az időeredménye alapján tagja a vb-csapatnak, nem venné el a két fiatal, Holló Balázs és Kós Hubert elől a lehetőséget. Úgy vélte, az augusztusi római kontinensviadal lehet az a verseny, amelyikre tisztességesen fel tud készülni. Barcelonában bebizonyította, hogy valóban dolgozik.”

MARE NOSTRUM-SOROZAT, 2. ÁLLOMÁS, BARCELONA
Magyar érdekeltségű eredmények. Férfiak. 50 m gyors:
1. Bruno Fratus (brazil) 21.78, ...4. Szabó Szebasztián 22.13. 100 m pillangó: 1. Naoki Mizunuma (japán) 51.46, 2. Milák Kristóf 51.51. 400 m vegyes: 1. Matthew Sates (dél-afrikai) 4:11.58, 2. Verrasztó Dávid 4:13.54, ...4. Telegdy Ádám 4:17.44. Nők. 200 m hát: 1. Regan Rathwell (kanadai) 2:09.54, 2. Szabó-Feltóthy Eszter 2:09.62. 200 m pillangó: 1. Laura Kathleen Stephens (brit) 2:07.12, ...5. Kapás Boglárka 2:09.49, ...7. Jakabos Zsuzsanna 2:10.89. 200 m vegyes: 1. Anastasya Gorbenko (izraeli) 2:10.65, 2. Hosszú Katinka 2:10.75

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik