MTI/K. B. 2021.06.11 14:03 Frissítve: 2021.06.11 18:54

Vízilabda: az FTC-játékosok csatlakoztak a férfiválogatotthoz

A Bajnokok Ligája múlt hétvégi nyolcas döntőjében ezüstérmes Ferencváros játékosai csütörtökön csatlakoztak  a tokiói olimpiára a Margitszigeten készülő magyar férfi vízilabda-válogatott keretéhez. Märcz Tamás szövetségi kapitány pénteken elégedetten értékelte az eddig látottakat – írja az MTI.

Märcz Tamás elégedett az eddig történtekkel (Fotó: Tumbász Hédi)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

A 19 fős bő kerethez nyolc ferencvárosi pólós csatlakozott, az Európa-bajnoki címvédő nemzeti együttes kapitánya róluk azt mondta, egyáltalán nincsenek rossz állapotban.

„Az elmúlt időszak természetesen mentálisan és fizikailag is kivett belőlük, ez tény, éppen ezért most még nem feszítjük túl őket, de a keret többi tagjával szinkronban dolgoznak ők is, s a jövő héten már sokkal több mindent tudunk együtt gyakorolni” – nyilatkozta a pénteki sajtónyilvános edzést követően a játékosként olimpiai bajnok edző.

Märcz Tamás hozzátette, akik már a múlt héten elkezdték a közös edzéseket, azok mostanra kifejezetten jó állapotba kerültek.

Fotó: Tumbász Hédi

„Nagyon intenzív munkát tudtunk velük elvégezni, meg vagyok elégedve mindenkivel” – emelte ki a szövetségi kapitány, aki a keretszűkítés várható időpontjáról a június 23. és 27. között sorra kerülő horvátországi edzőtábor utáni napokat jelölte meg.

Az olimpiára 12 plusz 1 fő tartalék nevezhető.

A 19 FŐS OLIMPIAI KERET
Kapusok:
Lévai Márton (OSC), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC)

A férfiválogatott olimpiai felkészülésnek programja
Június 23–27.:
Edzőtábor a horvátországi Sibenikben
Június 29.–július 1.: Edzések a Margitszigeten
Július 2–4.: BENU-kupa, Margitsziget; ellenfelek: Oroszország, Horvátország, Spanyolország
Július 6–15.: Edzések a Margitszigeten
Július 16.: Indulás Japánba, Tocsigibe; közös edzőtábor Spanyolországgal

2021.06.18 10:14:56

Tokió 2020 SZ. M.

A Szöulban 4. helyet elérő asztaliteniszezőben maradt egy kis tüske a sikerét követően.

2021.06.11 23:46:01

Tokió 2020 MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A Parc des Princes-beli este olyan volt, mint a betlehemi éj. A csillagos ég alatt negyvenezer bölcs megpillantotta a futball első európai kupagyőztesét.

2021.06.11 23:46:01

Tokió 2020 CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Talán meg lehetne adni az olimpiának az esélyt, hogy ismét csodát tegyen. A sportolók által. Akik túltették magukat mindenen, egy kukába ment esztendőn, sokan a fertőzésen és az utóhatásokon, minden élversenyző legbrutálisabb ellenségén, a bizonytalanságon, és most ismét életük nagy napjaira készülnek elszántan, a szent célt immár egyetlen pillanatra sem tévesztve szem elől.

2021.04.14 11:41:32

Tokió 2020 BÁLINT MÁTYÁS, KOHÁN GERGELY, KOVÁCS ERIKA, SZŰCS ANDRÁS

100 NAP TOKIÓIG. Milák Kristóf trénere többször újraírta az edzéstervet, Lőrincz Tamás az átállás miatt aggódik.