Tokió 2020: várandósan indult el egy hétpróbázó hölgy az amerikai olimpiai válogatón

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.07.02. 11:44
null
Lindsay Flach teljesítménye megsüvegelendő (Fotó: Getty Images)
Lindsay Flach annak ellenére is elindult a hétpróbázók amerikai olimpiai válogatóján, hogy 18 hetes terhes – írta a GiveMeSport.

A világ minden táján hatalmas erőfeszítést tesznek azért a sportolók, hogy kvótát szerezzenek a tokiói olimpiára. Ez önmagában hatalmas kihívás, pláne akkor, ha valaki várandósan készül teljesíteni a kvalifikációs versenyeket.

A 31 éves Lindsay Flach 18 hetes terhesen indult el a hétpróbázok amerikai olimpiai válogatóján.

„Harmadik olimpiai válogató. Ez egy kicsit más lesz – írta ki Instagram-oldalára a sportolónő. – Minden sztori egyszer véget ér, de az életben minden vég egy új kezdet is. A titok már nem titok többé.”


Ez a mostani volt a harmadik alkalom, hogy Flach elindult az olimpiai válogatón, 2012-ben és 2016-ban is részt vett a kvalifikációs versenyeken.

A sportolónő számos óvintézkedést tett annak érdekében, hogy a legnagyobb biztonságban teljesíthesse a hétpróba (100 méteres gátfutás, magasugrás, súlylökés, 200 méteres síkfutás, távolugrás, gerelyhajítás, 800 méteres síkfutás) számait, végül a 18 indulóból a 15. lett. A 800 méteres síkfutásnál például csak 100 métert futott le, de a távolugrásnál, a súlylökésnél és a gerelyhajításnál is csak egy kísérletet láthattunk tőle. Célja nem az volt, hogy kijusson Tokióba, hanem, hogy példát mutasson a nőknek.

„Mentálisan nehéz volt, mert tudtam, hogy nem fogok tudni azon a szinten teljesíteni, amelyre tizennyolc héttel ezelőtt képes voltam, de be akartam bizonyítani, mire képesek a nők” – mondta el Flach a Yahoo Sports-nak.

„A terhességem eleje nagyon kemény volt. Tizenkét hétig szörnyű hányingerrel küzdöttem, amely kihatott az edzésekre is. Ha az olimpiai kvalifikációs verseny három héttel ezelőtt lett volna, nem tudom, hogyan teljesítettem volna, de kezdtem egyre jobban érezni magam, és néhány jó tréninget végig tudtam csinálni” – olvashatóak Flach szavai a usatoday.comon.

Flach csatlakozott azokhoz az elit sportolónőkhöz, akik várandósan indultak el egy versenyen. Serena Williams például 2017-ben terhesen nyerte meg az Australian Opent.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik