Tokió 2020: Szilágyi Áron fölényes győzelemmel kezdett

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.07.24. 06:20
null
Szilágyi Áron győzelemmel kezdett (Fotó: Mirkó István)
Szilágyi Áron magabiztos, nyolctusos sikerrel kezdett a tokiói olimpia férfi egyéni kardvívóversenyén, ezzel a három magyar induló közül egyedüliként jutott be a legjobb tizenhat közé.

Szilágyi Áronra a venezuelai José Quintero várt a legjobb 32 között. A két kardvívó először találkozott egymással világeseményen, a ranglista alapján pedig a kétszeres olimpiai bajnok magyar toronymagas esélyesnek számított: 32 hellyel előzi meg ellenfelét. Quinterót ugyanakkor nem lehetett leírni: a 24 éves vívó a hazai páston versenyző Josida Kentót búcsúztatta az első körben – a japán 2019-ben Szilágyit verte a budapesti vb-n.

Az első tus Quinteróé volt, de Szilágyi magabiztos vívással azonnal fordított, majd fokozatosan ellépett – 8:3-as előnnyel vonulhatott az egyperces szünetre.

A címvédő a folytatásban sem adta alább, 13:3-ra elhúzott, úgy, hogy az ellenfele perceken át képtelen volt tust adni neki. A venezuelai aztán a hajrában mégis adott zsinórban négy találatot, de mindez csupán az eredmény kozmetikázására volt jó a szempontjából (15:7).

Szilágyi a nyolc közé kerülésért az iráni Modzstaba Abedinivel találkozik. Az asszó magyar idő szerint reggel nyolc órakor kezdődik majd a tervek szerint.

TOKIÓ 2020
VÍVÓVERSENYEK
KARDVÍVÁS, FÉRFI EGYÉNI
A legjobb 32 között

Decsi Tamás–Max Hartung (német) 8:15
Szatmári András–Ali Pakdaman (iráni) 12:15
Szilágyi Áron–José Quintero (venezuelai) 15:7

A legjobb 16 között
8.00:
Szilágyi Áron–Modzstaba Abedini (iráni)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik