Végre megvan az első siker, győzelem a vb-ezüstérmes spanyolok ellen!

NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.07.31. 12:25
A tokiói olimpián a női kézilabda-válogatottunk megszerezte első győzelmét a csoportjában, a világbajnoki ezüstérmes Spanyolország ellen 29–25-re nyertek Elek Gábor tanítványai. A csoportból az orosz csapat és a svédek már továbbjutottak, most esélyt kapott erre a magyar válogatott is: hétfőn győzni kell a svédek ellen.
Harcosan, elszántan: megvan az első győzelem! (Fotó: Tumbász Hédi)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Harcosan, elszántan: megvan az első győzelem! (Fotó: Tumbász Hédi) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

KÉZILABDA, NŐK
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
B-CSOPORT

MAGYARORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 29–25 (14–11)
Jojogi Nemzeti Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V:
Fonseca, Santos (portugálok)
MAGYARORSZÁG: BÍRÓ B. – Lukács V. 1, TOMORI 2, VÁMOS P. 6, KISFALUDY 2, Szöllősi-Zácsik 2, MÁRTON G. 5. Csere: Háfra N. 3, KLUJBER 6 (3), Bordás 2, Kiss N., Schatzl Nadine. Szövetségi kapitány: Elek Gábor
SPANYOLORSZÁG: Navarro – Martín 5 (1), Rodríguez 2, Hernández 1, L. GONZÁLEZ 4, Barbosa, J. López. Csere: CASTELLANOS (kapus), Pena 2 (1), Cesáreo 3, Fernández, GUTIÉRREZ 5, M. López 3, M. González. Szövetségi kapitány: Carlos Viver
Az eredmény alakulása. 3 p.: 3–0. 10. p.: 7–2. 16. p.: 9–4. 20. p.: 9–6. 26. p.: 12–7. 29. p.: 14–9. 33. p.: 14–13. 37. p.: 18–14. 41. p.: 23–16. 49. p.: 23–21. 52. p.: 24–23. 57. p.: 28–23.
Kiállítások: 10, ill. 4 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 3/2

Korábban
Orosz csapat–Franciaország 28–27 (15–17)
Brazília–Svédország 31–34
(13–15)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svédország431129–107+227
2. Orosz csapat4211114–118–45
3. Spanyolország422104–108–44
4. Brazília4112111–112–13
5. Franciaország4112110–113–33
6. MAGYARORSZÁG413116–126–102

Egy Szedojkina-védésre voltunk attól, hogy már a spanyolok elleni meccs előtt eldőljön a sorsunk. Ha az orosz csapat rutinos kapusa nem hárítja Allison Pineau ziccerét, akkor már tét nélkül léptünk volna pályára Penáék ellen. Nem túlzott Elek Gábor szövetségi kapitány, amikor legutóbb úgy fogalmazott, lassan már edzéshez is kevesen lesznek, hiszen pénteken biztossá vált, Szucsánszki Zita és Janurik Kinga sem folytathatja az olimpiát, utóbbi helyére Szikora Melindát cseréltük be.

Miután Vámos Petra egyedül maradt irányítóban, óvatosan kellett gazdálkodnunk az energiájával, így mindig cseréltük védekezésre, míg Tomori Zsuzsanna fennmaradt jobbátlövőben. Hátul jól kezdtük a meccset, Tomori vezérletével több spanyol támadást is olvastunk, vagy ha nem sikerült, akkor Bíró Blanka tudott hárítani.

A megszerzett labdákból általában Márton Grétát indítottuk, a könnyű gólokkal néggyel elhúztunk, Carlos Vivernek időt is kellett kérnie. Vámos erőszakosan tört be a kínálkozó résekbe vagy éppen a társainak készített elő, így tartani tudtuk a kezdeti előnyt. A szerencsével sem álltunk hadilábon, egy esetben Tomori kilencről talpról talált be.

„Jó a védekezés” – kiabálták többen is biztatásképpen a magyar kispadról, és bizony eddig ezt legfeljebb rövid időszakokban mondhattuk el a mieinkről. Támadásban viszont megtorpantunk, Háfra Noémi rendre a spanyolok 42 éves kapusába, Silvia Navarróba püffölte a labdát. A 25. percben szakadt át a gát a Győrbe tartó átlövőnél, a lendület addig is megvolt a játékában, de ezután az irányzékon is állított. Vámossal együtt jó ritmusban vezették az akciókat, és ha pontosabbak vagyunk a hajrában, nem csak hárommal vezettünk volna a szünetben.

Nagy kérdés volt, a spanyolok tudnak-e váltani az első félidőben mutatott visszafogott produkciójuk után, ugyanis a kulcsembereik közül talán egyedül Carmen Martín hozta magát. Vámos kapott pihenőt, így Tomori irányított, míg a spanyolok Lara Gonzálezszel zavaróban megnyitották a védekezésüket. Fel is jöttek egy gólra, de itt sikerült megállítani őket. Közben az elmúlt meccsek után aggódva figyeltük, hogy Kisfaludy Anettet kellett ápolni, de szerencsére egy ütést leszámítva nem történt komolyabb baja.

Sikerült újabb jó periódust futnunk, amikor lehetőségünk volt rá, gyorsan felvittük a labdát, a rohanásnak egy 8–2-es sorozat lett vége, amivel héttel elhúztunk. Ekkor úgy tűnt, végleg leszakítottuk a spanyolokat, azonban jött egy kilencperces gólcsend, amely alatt sorban elpuskáztuk a helyzeteket, és Mercedes Castellanosszal is meggyűlt a bajunk. Amikor már nagyon égett a ház, Klujber Katrin talált be a jobb szélről, sikerült megakadályoznunk a spanyol egyenlítést.

A kisebb hullámvölgyet túlélve újra elmentünk, ezzel eldöntve a meccset. A 29–25-ös sikerünkkel életben tartottuk a továbbjutási reményeinket, hétfőn azonban a svédeket is le kell győznünk a záró körben.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

PERCRŐL PERCRE

A MAGYAR VÁLOGATOTT UTOLSÓ CSOPORTMÉRKŐZÉSE AZ OLIMPIÁN
Augusztus 2., 9.15: Magyarország–Svédország
Az időpontok magyar idő szerint értendő.

Forrás: olympics.com
Forrás: olympics.com


A csoportokból az első négy helyezett jut tovább, és a negyeddöntőben az A-csoport elsője a B negyedikjével, az A2 a B3-mal, A3 a B2-vel és az A4 a B1-gyel találkozik. Ezt követően jön az elődöntő, majd a bronzcsata és a finálé.
Helyszín: Jojogi Nemzeti Sportcsarnok
Időpont: július 25. – augusztus 8.

60. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

60. perc
Vámos átlövése rossz, L. Gonzálezé jobb, de véd a bal alsó előtt Bíró!

59. perc Vámos lövése a kapusé, Rodríguezé gól. 29–25!

58. perc Bíró véd egy nagyot, megvan ez a meccs!

57. percGutiérrez szép gólt lő a bal szélről, ilyen posztról válaszol betörésből Klujber!

57. perc Hosszú támadás, Vámos átlövése zseniális, 28–23!

56. perc
Vámosnál belemenés, de jól védekezik Shatzl. Na, ha most gólt dobunk...

55. perc Bíró megfogja López a bal szélről jövő lövését!

A férfi kézilabda először 1936-ban került a programba, majd 1972-től szerepel a műsoron, míg a nők 1976-ban csatlakoztak. A magyar nők eddig háromszor állhattak dobogóra: 2000-ben Sydneyben emlékezetes döntőben kaptak ki a dánoktól, míg 1976-ban és 1996-ban harmadikok lettek. A magyar férfiak eddig nem szereztek érmet.

55. perc Spanyol időkérés.

54. perc Passzív, mindjárt elveszik, de Háfra a jobb szélről bevetődve eredményes végre! Pena lövését meg kitolja a bal sarok elől Bíró, Háfra passzát Kisfaludy ziccerből értékesíti!

54. perc A védekezésünk azonban... de Bíró fogja Martín ziccerét!!!

53. perc Kisfaludy kiharcol egy hetest, Klujber ezt sem rontja el! 25–23!

52. perc Shatzl a kapufára lő, repülnek a spanyolok a kipattanóért, repül a beálló Hernández is, és jobbal a bal alsóba lő bevetődésből.

51. perc Na végre, ismét magyar gól, Klujber tör be jobbról, és a lövés is kifogástalan. No de Martín cunderezése még szebb... 24–22

50. perc Márton passza nem kevésbé remek, Háfra ziccerezése... a kapusé, maradjunk annyiban. Háfra: 7 lövés, 2 gól.

49. perc Pena ismét megtalálja Martínt, most középen, tényleg a jobb felsőbe talál ezúttal a hatos vonalról.

48. perc Ez kellett, Pena remek átadását Martín abszolút ziccerből ballal a jobb felső fölé szórja! De Márton ziccere sem különb, ez Castellanosé... Még a nyelvét is kiölti örömében a spanyol hölgy.

47. perc Pontatlan Zácsik-átlövés után zseniális Márton-védekezés. Tomori a jobb szélen, ziccerét fogja Castellanos!

45. perc Elkapta Hernández nyakát. L. González meg a fonalat, jobbal azonnal a jobb alsóba lő.

45. perc Vámos megindul, belemenés. Kiss ismét kiáll, hetes. Jogos.

44. perc Magyar időkérés. Csináljuk a marhaságainkat az időkérésük óta – halljuk a szakvéleményt a mestertől. A spanyol nyitott védekezéssel most látványosan nem bírunk.

44. perc L. González egy csellel háromfelé küld három magyar védőt, és mosolyogva értékesíti a ziccert. 23–19.

43. perc Klujber átlövését blokkolják, szerencsére a mienk. Ismét elnyomják Klujbert, négy passzunk maradt... Zácsik nyolcról a léc fölé talál.

42. perc Hasznos volt, Gutiérrez a bal szélről eredményes. És ismét... 23–18

41. perc Spanyol időkérés.

41. perc Most meg Vámos eredményes a jobb szélről, és Bíró ismét megfog egy spanyol ziccer! 22–16, egy ideig, mert Bordás keze elsül Zácsik passza után, csodás bejátszás után ziccerezés nemes egyszerűséggel.

40. perc Tomori jobbra passzol, Lukács végre megcsinálja azt, amit tud, jobbról ballal a léc alá lő. És jön egy újabb Bíró-bravúr!

Rio de Janeiróban, öt esztendővel ezelőtt fordult elő első alkalommal, hogy - bár kiharcolhatta volna a részvételt - a férfi és a női magyar válogatott sem volt ott az ötkarikás játékok kézilabdatornáján. Korábban csak az 1984-es Los Angeles-i játékokat rendezték magyarok nélkül, de akkor a bojkott miatt nem indult csapat.

39. perc Hernándeznek nem megy beállóból, Zácsiknak igen, de López a szélről eredményes a borzasztó magyar védekezésnek köszönhetően.

38. percKlujber ismét kiharcol egy hetes Barbosa mellett! És ismét maga eredményes, spanyol kapuscsere ide vagy oda. Gutiérrez hiába imádkozott közben az égiekhez. 19–15!

37. perc Nem is átlövés volt ez, beugrás, Tomori a kapufára lő, Bordás azonnal kapcsol. De Gutiérrez megint simán betörhet a kezdés után, egyetlen passz után...

36. perc Tomori lő gólt betörésből, Kiss kiáll két percre azonban, L. González mezét megrángatta. Bíró meg fogja Barbosa átlövését!

35. perc És a sértett nem is hibázik, jobbal a bal alsóba talál. 16–14!

34. perc Ahogyan Tomori újabb rossz átlövése sem... Cesáreo kap jó passzt Barbosától, ziccerből nem is ront, Barbosa ellöki a másik kapu előtt Klujbert, hetes.

34. perc Márton remekül védekezik, L. González estében megrúgja Kisfaludy hasát, ápolás. Egykori érdi csapattársak, nemigen volt szándékos. De ez nem hiányzott.

33. perc Újabb rossz magyar támadás, López szélről eredményes, Kisfaludy meg talán első gólunkat szerzi ma beállóból! 15–13

31. perc M. González-kapufával, de övék a labda. Pena átlövését lelassítja a fal, védi Bíró. Tomori átlövése sem különb, L. González ziccerezhet, 14–12!

31. PERC FOLYTATJUK!

A 2019-es világbajnokságon második helyen végzett a spanyol együttes, előtte azonban meglehetősen rosszul sikerültek a nemzetközi tornaszerepléseik. A 2008-as Eb-ezüstérmük után 2013 és 2017 között egyszer sem sikerült bekerülniük a legjobb nyolcba (9., 12. és 11. hely), az Európa-bajnokságokon 2014-ben a második helyen végeztek, azonban sem előtte (2010: 11., 2012: 11.), sem pedig azt követően (2016: 11., 2018: 12., 2020: 9.) nem jutottak be a kontinensviadalokon a legjobb nyolc közé. A londoni olimpiáról ellenben bronzzal a nyakukban térhettek haza, de Rióban a negyeddöntőben az ezüstig menetelő francia válogatottal szemben egyetlen góllal, 27-26-ra alulmaradtak, így a hatodik helyen végeztek. Carlos Viver 2017-ben Jorge Dueañastól vette át a csapat irányítását, és lett másfél évvel ezelőbb vb-2. (mksz.hu)

SITI Beáta, korábbi 135-szörös válogatott, olimpiai ezüst- és bronzérmes kézilabdázó a mérkőzés előtt.
A TÁMADÓJÁTÉKUNK a hibák ellenére is rendben volt, de úgy tűnik, végigkísér minket ezen az olimpián, hogy védekezésben nem tudunk olyan teljesítményt nyújtani, ami erőt adhatna, biztos pont lenne a játékunkban. Mondjuk ki: kritikán aluli a védekezésünk, a rendszert vagy a belső négyest nézve nincs meg benne az összehangolt munka, hiányoznak a mélységi kilépések, a megállító szabálytalanságok, puha az egész. Nagyon könnyű nekünk gólt lőni, ami pszichésen is megterhelő, ezért is lenne szükség az ütközésekre és a labdaszerzésekre, de a hármas védőink rendkívül passzívak. A védekezés és a kapusteljesítmény negatív spirálba került, és együtt bizonytalanodtak el ezekben a mieink, miközben a stabil védelemnek kellene tartást adnia. Ugyanakkor az is tény, tudtuk előre, hogy ez az olimpia ezzel az erős csoporttal nagyon nehéz lesz, az ellenfelek sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkeznek, érettebb csapatok, amelyek jóval több világversenyen szerepeltek már együtt és éltek meg nehéz helyzeteket, tehát jobban kezelik a kritikus szituációkat. Nem akarom levenni a huszonegy-két éves tehetségeinkről a felelősség terhét, hiszen az olimpia jó tanulópénz, de azt is tudom, hogy mindezt pszichésen elviselni nem könnyű feladat.


30. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

30. perc Még egy lövés, de Klujber próbálkozását fogja a kapus, Navarro.

30. perc Rodríguez nagyon egyedül marad, szinte a kapuig gyalogol, majd Gutiérrez teszi ezt meg. Pedig a kettő között csodagólt lő a jobb felsőba nyolcról, kissé jobbról, jobbal Vámos.14–11.

29. perc Elek időt kér.

29. perc M. González átlövése pontatlan, pontosabban Tomori sánca remek. Nyitott védekezéssel a spanyolok.

28. perc Leventegól, Cesáreo egyedül marad a hatoson a labdával. De Háfra betör, és estében is eredményes.

27. perc Vamos, vamos! – mondják neki, de Vámos elfut a balon, és gólt lő. L. González azonban azonnal válaszol egy bátor betörésből. 12–8

26. perc De Martín hetesrontása igen, ballal a lécre lő.

25. perc Na végre, Háfra nyolcról jobbal a bal felsőbe lő. De Háfra kiállítása nem hiányzott...

24. perc Újabb spanyol kapuscsere, Fernández ellépi, Lukács balról ziccert ront, Navarro harmadik védése ma. Hernándezé a 10. rossz spanyol passz. ismét mi jövünk.

23. perc Háfra azonban ziccert ront!

23. perc Eladott labda itt, hatalmas Bíró-védés ott. Klujbert leüti M.González, két perc.

22. perc Bordás jól védekezik, és hetes sincs. González meg elkapkodja az átlövést, bezzeg Márton ismét betalál balról jobb kézzel. De L. González betörése is szép, 10–7!

21. perc Tomori üresen hagyja Cesáreót, aki köszöni szépen, Háfra nekidurálja magát, tízről óriási lövést ereszt el a levegőből... nem érhet oda a kapus... de a lécen csattan a labda!

20. perc Klujber bombáját blokkolja Rodríguez, Vámost megállítják a szaggatotton. Háfra lövőcsel közben lábbal ér a labdába...

18. perc Elek Gábor nem bírja cérnával, kap egy sárga lapot. Hét eladott labda ott, négy itt. És egy lépés Gonzáleznél!

17. perc Klujber ellépi, majd eredményes a szigorú magyar védekezés, Lukács kontrázik... ellépi.

16. perc Régen volt gól átlövésből, Rodríguez és Klujber villantott. 9–5!

15. perc Majdnem újabb két perc Zácsiknak, megtépte kissé Rodríguezt, majd Pena a szokásos ütemtelen lövéssel próbálkozik, de Bíró számít erre!

14. perc Zácsik ismét ront 9 méterről, de rossz Pena passza a magyar fal előtt, Vámos balra játszik Mártonhoz... a többit kitalálják! 8–4! Márton az olimpián e meccs előttig összesen három gólt dobott.

12. perc Zácsik átlövése rossz, Martín Pena passzából a jobb szélen üresen marad, köszöni szépen. A harmadik gólja ma, 7–4. 82 km/órával ment ez a lövése.

11. percPena megveri Kisfaludyt, az ő átlövése sem rossz. 7–3!

10. perc Ez igen, Márton bal szélről középre tör, ballal a léc alá lő, nem variál. Nemes egyszerűséggel... 6–2! Jó védekezés, Kisfaludy teret nyit a falban Vámosnak, az átlövés remek.

9. percMartín ballal a bal alsóba lő, magabiztosan, 5–2.

8. perc Hernández átlövését fogja Bíró, Tomoriét meg a kapufa. Kontra, Penát ellöki Zácsik, hetes és két perc...

8. perc Spanyol időkérés, követhetetlen nyelvpörgetős tanácsokkal. Espana, ezt azért értettük.

7. perc Többen sem vállalják, Tomori a földről jobbal a jobb alsóba talál, jó nyolc méterről, kissé jobbról, 5–1, mert újabb labdaszerzés után Márton másodszor is pontosan ziccerezik.

6. perc Martín szélről jövő lövését fogja Bíró egy pocsék magyar támadás után. Még 20 másodperc hátrány.

3. perc Martín a jobb szélről zseniális gólt emel, ismerjük el, Kisfaludy elől, Vámos hátul szabálytalan, utóbbinak két perc, és hetes. Nem, csak szabaddobás, és Hernándezt blokkolja a fal.

2. perc Lopez szélről lő, véd Bíró, Vámos középre tör, és a jobb felsőbe talál egy kis szerencsével. Beleért a kapus is. Tomori labdát szerez, Márton ziccerezik, 3–0!

2. perc Zácsik most nem bízza másra, jobbal a jobb alsóba dobja a labdát a hatosról, pazar betörés után. 1–0!

1. perc Vámos lövését kivédi a bal alsó előtt a veterán Castellanos!

1. perc Zácsik kiharcol egy hetes, Hernández kiáll két percre.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A mieink piros-fehér mezben és fehér nadrágban, a spanyolok rózsaszín-fekete mezben és fekete nadrágban.

Elek Gábor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya így értékelt a Nemzeti Sportnak.

Úgy tűnik, mintha az ág is húzná a csapatot. Mit lehet tudni Szucsánszki sérüléséről?
– A korábban műtött válla fordult ki, vissza kellett tenni, szerintem már vásárolhatják neki a repülőjegyet. Mindenképpen cserélnünk kell.

Megfogta a csapatot az újabb kieső?
– Nyilván hatással volt rá, mint ahogy Kovacsics Anikó sérülése is, de ezzel nem lehet takarózni. Nem emiatt szorultunk hátra hármas védekező poszton, hogy ennyire szét tudjanak lőni minket. Ez inkább az olimpia után lesz nagy probléma, a hátra levő mérkőzéseket már jó lenne újabb sérülés nélkül letudni.

Mi lehet a gátja, hogy a meccseken is kijöjjön, amit az edzéseken gyakorolnak?
– Ezt én is szeretném tudni. Hiába könyörgök a játékosoknak, ráadásul többeknek a klubedzője is vagyok, és tisztában vagyok vele, hogy meg tudják csinálni, és most mégsem, meg sem próbálják. Azt sem mondhatjuk, hogy más a szint, mert a Bajnokok Ligájában hasonló sebességen kell kézilabdázni. A félidőben újra elmondtam, hogy jöjjünk előre, és ütközzünk, mert ha hátul maradunk, és csak feltesszük a kezünket, a kapusokat is kiszolgáltatott helyzetbe hozzuk. Valóban nem védtek jól, de először a védekezésben kell keresni az okokat. Ha elbizonytalanítjuk a kapusokat, ne várunk csodát tőlük.

Hogyan tovább? A továbbjutáshoz le kellene győznünk a spanyolokat és a svédeket.
– Először is rendeznünk kell a sorokat, és látnom kell, ki milyen állapotban van, mert Klujbert és Tomorit is azért kellett leültetnem, mert ütést kaptak. Lassan edzéshez is kevesen leszünk.

A magyar és a spanyol válogatott eddig 23-szor találkozott, 11 magyar győzelem és hat döntetlen mellett hat spanyol siker született. Legutóbb, a 2019-es, Japánban rendezett vb csoportkörében 29–25-re Spanyolország nyert. Érdekesség, hogy a két együttes az elmúlt 20 évben 10 különböző világversenyen is szembekerült egymással.

„Ilyen védekezéssel egyik csapat ellen sem nyertünk volna mérkőzést – értékelt az Orosz csapat elleni 38–31-es vereségre utalva a magyar válogatott jobbátlövője, Tomori Zsuzsanna. – Azért vagyok leginkább csalódott, mert a brazilok elleni meccs után rengeteget beszélgettünk, ám az oroszokkal szemben semmi sem tükröződött vissza belőle. Dühít és elszomorít, hogy az olimpia előtt működő elemeknek most szinte nyomuk sincs. Az utolsó két mérkőzésen mennünk kell előre, nem gondolkozni, hanem csak csinálni, játszani, hátha jó lesz.”

A szakszövetség pénteki tájékoztatása szerint a sérülések esetén benevezhető tartalékok közül Helembai Fanny után immár a kapus Szikora Melinda is bekerült a szombati meccskeretbe. Janurik Kinga kisebb térdsérüléssel bajlódik, a helyére érkezik a Tokióban tartózkodó és az elmúlt hetekben is folyamatosan a csapattal edző Szikora. Mint ismert, a két ferencvárosi irányító, Szucsánszki Zita és a szintén vállsérülést szenvedő Kovacsics Anikó már nem állhat a válogatott rendelkezésére.

A 13 év után újra olimpián szereplő magyar női kézilabda-válogatott a legutóbb ezüstérmes franciák, a brazilok és a címvédő oroszok elleni vereség után szombaton a világbajnoki második spanyolok ellen folytatja szereplését a B-csoportban.

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT OLIMPIAI KERETE A SPANYOLORSZÁG ELLENI MÉRKŐZÉSRE
Kapusok:
Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szikora Melinda (Siófok KC/SG BBM Bietigheim, német)
Jobbszélső: Lukács Viktória (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: Kiss Nikoletta (Siófok KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)
Irányító: Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: Bordás Réka (DVSC Schaeffler), Kisfaludy Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Helembai Fanny (Váci NKSE)
Balátlövők: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria/Győri Audi ETO), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK Budapest/FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria/Győri Audi ETO)
Szövetségi kapitány: Elek Gábor
Edző: Danyi Gábor
Szakmai tanácsadó: Görbicz Anita

A játékosoknál az előző és a 2021–2022-es idénybeli klubjukat egyaránt feltüntettük.

A MAGYAR VÁLOGATOTT TOVÁBBI CSOPORTMÉRKŐZÉSEI AZ OLIMPIÁN
Július 31., 12.30: Magyarország–Spanyolország
Augusztus 2., 9.15: Magyarország–Svédország
Az időpontok magyar idő szerint értendőek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik