Tokió 2020: Djokovics döntött, ott lesz az olimpián

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.06.23. 11:35
null
Novak Djokovics (Fotó: AFP)
A férfi tenisz-világranglista vezetője, a szerb Novak Djokovics úgy döntött, elindul az idén nyárra halasztott tokiói olimpián – tájékoztatott az MTI.

 

Elsőként a Szportszki zsurnal szerb sportnapilap számolt be arról, hogy a világelső megerősítette indulási szándékát a Szerb Teniszszövetségnek, amely továbbította azt az ország olimpiai bizottságának.

Djokovics korábban kijelentette, nem szeretné olimpiai aranyérem nélkül lezárni a pályafutását – 2008-ban Pekingben bronzérmes lett –, május végén pedig elmondta, hogy izgatottan várja a tokiói ötkarikás játékokat, de amennyiben nem lehetnek nézők a mérkőzéseken, megfontolja a részvételét.

A helyi szervezők hétfőn jelentették be, hogy korlátozott számban ugyan, de lehetnek japán szurkolók az éppen egy hónap múlva, július 23-án kezdődő olimpia versenyein.

Djokovics idén remek formát mutat a legjelentősebb tornákon, az ausztrál és a francia nyílt bajnokságot is megnyerte. Honfitársai közül Miomir Kecmanovics is ott lesz Tokióban, de Dusan Lajovics és Filip Krajinovics lemondta a szereplést. Legnagyobb riválisai közül Rafael Nadal, Roberto Bautista-Agut, Dominic Thiem és Denis Shapovalov nem indul, Danyiil Medvegyev viszont részt vesz az olimpián.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik