Tokió 2020: a kedvezőbb csoportba került a karatés Hárspataki Gábor

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.08.05. 11:07
null
Hárspataki Gábor a kedvezőbb csoportba került (Fotó: Magyar Karate Szövetség)
Hárspataki Gábor japán, ukrán, amerikai és egyiptomi ellenféllel küzd meg a 75 kilogrammos súlycsoportban pénteken magyar idő szerint 10 órától a tokiói olimpia karateversenyében – írja az MTI.

 

A magyar szövetség tájékoztatása alapján az MTK sportolójának az edzője, Fischer Mihály szerint kedvező, hogy tanítványa az A-csoportba került.

„Hasonlóan erős a két csoport, ugyanakkor a másik ötös két kiemeltje, az olasz és az azeri igen fajsúlyos versenyzők, velük szemben valószínűleg nehéz lenne megugrani a továbbjutást. Ebben a csoportban sem lesz könnyű, főleg a japán miatt, de itt talán nagyobb az esély az elődöntőbe kerülésre”– fogalmazott a tréner.

Hozzátette, az Eb-ezüstérmes Hárspataki korábban már nyert a japán ellen, de a hazai pálya miatt a körülmények most kicsit a riválisnak kedvezhetnek.

„Ott okos küzdelemre lesz szükség" – értékelt Fischer Mihály.

A vb-ezüstérmes Nisimura Ken mellett a 25 éves Hárspataki ellenfele az ugyancsak vb-2., Európa-bajnok ukrán Sztanyiszlav Horuna, az Afrika-bajnok egyiptomi Abdelaziz Abdalla és a kétszeres Pánamerikai bajnok amerikai Thomas Scott lesz.

Az ötfős csoportokból az első két helyezett jut az elődöntőbe, amelynek győztesei vívják majd a döntőt, míg a vesztesek bronzérmesek lesznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik