Tokió 2020: Usain Bolt szerint Bromell a férfi 100 méter esélyese

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.06.25. 13:02
null
Amíg aktív volt Usain Bolt, Trayvon Bromell nem tudott kibontakozni (Fotó: AFP)
A nyolcszoros olimpiai bajnok Usain Bolt szerint az amerikai válogató győztese, Trayvon Bromell lesz az esélyese a férfi 100 méteres síkfutásnak a tokiói játékokon.

A 2017-ben visszavonuló jamaciai sztár tíz éven át uralta a férfi vágtaszámokat, s a legutóbbi három olimpián 100 és 200 méteren is diadalmaskodott. Mindez azt is jelenti, hogy 13 év után először nem Boltnak hívják majd a klasszikus táv győztesét, amit a Kingstonban élő legenda szerint furcsa lesz megélni.

„Versenyző típus vagyok, így biztosan furcsa érzés lesz nézni, ahogy valaki nyer 100-on, én pedig nem vagyok ott, de őszintén szólva izgatottan várom” – nyilatkozta az AP hírügynökségnek a 34 éves világcsúcstartó, aki egyértelműen Bromellt tartja az egyik legnagyobb tokiói favoritnak. – Bromell nagyon ígéretesen teljesít.”

Bolt szerint – akinek ugyanaz az ügynöke, mint a 25 éves floridai vágtázónak -– az amerikai futó már az elmúlt években is ott lehetett volna a legjobbak között. Emlékeztetett rá, hogy Bromell 2015-ben világbajnoki bronzérmet nyert 100-on, 2016-ban pedig 60 méteren világbajnok lett, majd a riói olimpián nyolcadik helyen végzett. Ugyanakkor már a játékok előtt sérüléssel küzdött, azt követően pedig éveken át visszatérő Achilles-ín-problémái voltak, így sok időt ki kellett hagynia.


„Az idén már megmutatta, mire képes. Várom, hogy lássam őt az olimpián” – jegyezte meg Bolt. Bromell az amerikai válogatón a világ idei legjobbjával, 9.80 másodperccel győzött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik