MTI/K. B. 2021.11.30 09:39 Frissítve: 2021.11.30 09:58

Tenisz: Udvardy száz idei meccsel jutott a top 100-ba

Száz idei mérkőzéssel jutott be a top 100-ba a világranglistán Udvardy Panna, aki pályafutása legjobbjaként hétfő óta a 96. a női teniszezők rangsorában – írja a Magyar Távirati Iroda.

Udvardy Panna száz meccset tudhat maga mögött az idén (Fotó: Dömötör Csaba)

 

A 23 éves játékos – aki vasárnap tornát nyert Brazíliavárosban – az M1 aktuális csatornának elmondta, még nem fogta fel, hogy a szezont a 340. helyről kezdve ilyen magasságba került, s ezzel megvalósította gyerekkori álmát.

„Az volt a cél, hogy egy-két Grand Slamet tudjak játszani. Nehéz volt felfogni, hogy előzőleg Montevideóban nem nyertem meg a döntőt, és nem jött össze a top száz, de nagyon motivált a dolog, és éreztem, hogy közel vagyok, emellett jól játszottam, így eldöntöttem, hogy elmegyek Brazíliába is” – elevenítette fel az elmúlt heteket, hozzátéve, hogy a fináléban érezte a nyomást, ezért vesztette el az első szettet 6:0-ra, ám az egész éves munka végül mentálisan is megmutatkozott az utolsó meccsen.

A kaposvári teniszező elmesélte, hogy az év elején a kisebb, 25 ezer dolláros tornákra is nehéz volt bekerülni a koronavírus-járvány miatt, de ahogy áprilistól egyre többet versenyzett, folyamatosan fejlődött játékban és emberként is.

„Ha nem vagyok ilyen jó formában fizikailag, akkor nem tudtam volna lejátszani ezt a száz meccset, de persze a mentális motiváció is kellett. Mindennap úgy megyek le a pályára, hogy nyerni akarok, talán ebben fejlődtem a legtöbbet” – jelentette ki Udvardy Panna, aki a folytatásban egy hetet Budapesten pihen, aztán háromhetes floridai edzőtábor következik, majd december 27-én repül Ausztráliába, ahol két előverseny után jön az Australian Open.

2022.09.22 23:42:31

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Lénye, személye a csendes, mély szeretetet sugározza inkább, ezt hívja elő, s a sportban nemcsak a siker alkalmát leső lelket erre szólítja föl! A Federer-jelenség a Csik Ferenc, Papp László, Balczó András, Egerszegi Krisztina és az 1956 utáni, »szeretet emberévé« tisztuló Puskás Ferenc példájához hasonlatos.

2022.09.11 20:14:58

Tenisz nemzetisport.hu

Az ifjú spanyolnál fiatalabban senki nem ért a világranglista tetejére: négyjátszmás győzelme után hétfőtől ő a világelső.

2022.09.10 16:24:48

Tenisz nemzetisport.hu

Sokkal jobban kezdett Swiatek, de megingott a győzelem kapujában, a végére meg Dzsabur omlott össze.

2022.09.06 23:41:46

Tenisz MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Serena és nővére, az egyéniben hét GS-tornát nyerő Venus a szegény területekről származó, szerény körülmények között felnövő afroamerikai gyerekeket ösztönözték, hogy kezdjenek el játszani, washingtoni teniszközpontot alapítottak nekik, és az ötvenes években még gyakorlatilag csak fehérek által űzött sportágba behozták a sokszínűséget.

2022.09.04 00:08:52

Tenisz MIHÁLYI PETRA

NS-VÉLEMÉNY. A sokoldalúság és a lehetőségek, a szabad választás korszakát éljük.