Tenisz: Tiafoe után Medvegyev is továbbjutott Indian Wellsben

Vágólapra másolva!
2023.03.16. 08:30
null
Tiafoe az első elődöntős Indian Wellsben (Fotó: Getty Images)
Az amerikai Frances Tiafoe szerdán legyőzte a világranglistán 12. brit Cameron Norrie-t, így bejutott az Indian Wells-i kemény pályás tenisztorna elődöntőjébe, női egyesben pedig a fehérorosz Arina Szabalenka győzött két szettben az amerikai Cori Gauff ellen. A később kezdődő meccseken az orosz Danyiil Medvegyev, illetve a hölgyeknél a görög Maria Szakkari is bejutott a négy közé.

Magyar idő szerint szerda este a férfiaknál 10. és 14. helyen kiemelt Norrie és Tiafoe csatája csaknem másfél óráig tartott, és kétszettes hazai győzelmet hozott, így a három héttel ezelőtti riói viadal nyertese a negyeddöntőben búcsúzott.

A 25 éves amerikai teniszező az első játszmában 3:3-nál elvette ellenfele adogatását, majd csupán egy labdamenetet veszítve hamar szettelőnybe került. A második felvonás is szorosan indult, de Tiafoe-nak ismét sikerült ellépnie, és bár a 27 éves Norrie még 5:4-re fel tudott zárkózni, nem jött össze neki az egyenlítés.

A nők részéről Arina Szabalenka az első elődöntős. Az Australian Open idei bajnoka, a világranglistán második fehérorosz játékos az első szett elején rögtön brékelte ellenfelét, a WTA-rangsorban hatodik amerikai Cori Gauffot, és mivel adogatóként nem hibázott, 40 perc alatt előnybe került.

A második szett rendkívül egyoldalú játékot hozott, Szabalenka mindössze nyolc labdamenetet veszített, így 65 perc után ünnepelhette a továbbjutást.

A helyi idő szerint szerda esti programban a férfiaknál az orosz Danyiil Medvegyev a spanyol Alejandro Davidovich Fokina felett diadalmaskodott két játszmában, míg a hölgyeknél a görög Maria Szakkari a cseh Petra Kvitovát győzte le három szettben.

ATP 1000-ES TORNA, INDIAN WELLS (10.1 millió dollár, kemény pálya)

NEGYEDDÖNTŐ
Tiafoe (amerikai, 14.)–Norrie (brit, 10.) 6:4, 6:4
Medvegyev (orosz, 5.)–Davidovich Fokina (spanyol) 6:3, 7:5

WTA-TORNA, INDIAN WELLS (8.8 millió dollár, kemény pálya)
NEGYEDDÖNTŐ
Szabalenka (fehérorosz, 2.)–Gauff (amerikai, 6.) 6:4, 6:0
Szakkari (görög, 7.)–Kvitová (cseh, 15.) 4:6, 7:5, 6:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik