Tenisz: nem sikerült a csoda, Babos kiesett a Bajnokok Tornájáról

Vágólapra másolva!
2016.11.03. 09:57
null
Babos szezonja kétszettes vereséggel ért véget (Fotó: AFP)
Babos Tímea két szettben kikapott a kínai Csang Suajtól a női teniszezők évzáró versenyén, a kínai Csuhajban zajló Bajnokok Tornáján, így nem jutott be az elődöntőbe.

Babos Tímea a harmadik, utolsó fordulóban a világranglista 28. helyén álló kínai Csang Suajjal csapott össze, és a magyar hölgynek a továbbjutáshoz mindenképpen két játszmában kellett volna nyernie.

Babos jól is kezdett, a mérkőzés elején elvette ellenfele adogatását, 4:2-nél azonban elveszítette a sajátját, így Csang „visszajött” a szettbe. Öt-ötnél a magyar teniszező hozta a szerváját, ám Csang egyenlített, a rövidítésben pedig valósággal „kivégezte” Babost, aki szétesett és négy (!) szerváját veszítette el.

Azzal, hogy a kínai megnyerte (7:6) az első játszmát, tulajdonképpen eldőlt, hogy Babos Tímea nem juthat be a torna elődöntőjébe.

A második játszmában Babos 4:2-re is vezetett, ám ezt követően két adogatását is elbukta, Csang ellenben nem hibázott, így 6:4-re behúzta ezt a szettet, s megnyerte a mérkőzést.

„Jó meccset játszottunk, sajnálom, hogy nem sikerült nyernem. De már nagyon fáradt vagyok. Ami nem igazán jellemző rám, most fizikailag jobban fáradt vagyok. Nagyon sok volt így együtt az egyéni és a páros. Hosszú évet fejeztem be. Mindenesetre szuper élmény volt itt lenni és játszani a WTA bajnokok Tornáján" – mondta a Babos a babostimea.hu-nak.

WTA-TORNA, CSUHAJ (2 214 500 dollár, kemény pálya)
B-CSOPORT
Csang Suaj (kínai)–Babos Tímea 7:6, 6:4

A csoport végeredménye: 1. Csang Suaj 2/0 (25–12-es gémkülönbség), 2. Bacsinszky 1/1 (14–16), 3. Babos 0/2 (16–25)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik