Tenisz: nem folytatódik Zverev és Ferrer együttműködése

Vágólapra másolva!
2021.01.09. 11:04
null
Zverevnek ismét új edző után kell néznie (Fotó: AFP – archív)
Új edzőt keres Alexander Zverev, a férfi teniszezők világranglistájának hetedik helyezettje, miután megszakadt az együttműködése David Ferrerrel – írja az MTI.

 

A spanyolok korábbi éljátékosával tavaly nyár óta dolgozott együtt a 23 éves német teniszező, Alexander Zverev, akit előzőleg édesapja edzett. Korábban a volt világelső, nyolcszoros Grand Slam-győztes cseh-amerikai Ivan Lendl és egy másik spanyol, Juan Carlos Ferrero is volt a trénere, de egyik együttműködés sem tartott sokáig.

Zverev a közösségi médiában jelentette be az újabb változást, amely annak ellenére következett be, hogy a koronavírus-járvány miatt felbolygatott tavalyi szezonban döntőt játszott a US Openen, nyert két tornát Kölnben, döntős volt Párizsban és részt vett az év végi ATP-világbajnokságon.

„Szeretném megköszönni Davidnak a pályán és azon kívül együtt töltött hónapokat, és a legjobbakat kívánom neki a jövőre vonatkozóan” – írta Instagram-oldalán Zverev, aki Ferrer családjának is köszönetet mondott, amiért lehetővé tette, hogyezekben a nehéz időkben értékes heteket tölthessen” trénerével.

A nyáron „próbaidősként” indult együttműködésnek Ferrer vetett véget. Amint azt a Punto de Break teniszoldalnak elmondta, az év végén döntenie kellett, és arra az álláspontra jutott, hogy nem folytatja a megkezdett munkát 2021-ben.

„Nem volt semmilyen különösebb ok, egyszerűen csak úgy gondoltam, hogy ez nem a megfelelő időszak erre. Minden rendben van közöttünk, (...) de jelenleg nem én vagyok a megfelelő ember, aki segíthetne Alexandernek” – közölte.

Zverev a február 8-án kezdődő melbourne-i ATP-kupán lép először pályára az idén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik