MTI, CS. M. 2021.01.26 11:57 Frissítve: 2021.01.26 12:13

Tenisz: Kyrgios LeBron Jameshez hasonlította Novak Djokovicsot

Nick Kyrgios a sztárkosárlabdázó LeBron Jameshez hasonlította a férfi teniszezők világranglistáját vezető Novak Djokovicsot, de mint mondta, kötelessége volt felhívnia a világelső figyelmét, amikor kissé eltévelyedett a koronavírus-járvány kapcsán.

Nick Kyrgios beszólt Novak Djokovicsnak (Fotó: AFP)

„Ő a sportágunk egyik vezető személyisége. Gyakorlatilag a mi LeBron Jamesünk abban a tekintetben, hogy példát kell mutatnia valamennyi teniszező számára” – mondta a CNN-nek adott interjújában Kyrgios a szerb világklasszisról.

Az ausztrál teniszező ugyanakkor arról is beszélt, hogy a pandémia idején a 17-szeres Grand Slam-tornagyőztes követett el hibákat, ami bárkivel előfordulhat, de ilyen esetekben vissza kell őt terelni a helyes útra.

Djokovics a világjárvány első hullámakor meghívásos tornát szervezett, azonban az Adria Tour kudarcba fulladt, mivel a verseny több résztvevője, így ő maga is megfertőződött a vírussal. Ezúttal pedig Kyrgios – több honfitársával együtt – az Australian Open szervezőinek írt levelét kifogásolta, melyben engedményeket kért a teniszezők számára a szigorú ausztráliai karanténszabályokkal kapcsolatban.

Az argentin Guido Pella a múlt héten védelmébe vette a szerb teniszezőt. „Djokovics erkélye nagyobb, mint a szobám, de legalább mondott valamit. Meglepődtem Nadal és Thiem hallgatásán” – fogalmazott.

A 20-szoros Grand Slam-győztes Rafael Nadal azzal védekezett, hogy mindannyian próbálják segíteni egymást, de vannak, akik ezt a nyilvánosság előtt és vannak, akik ezt a háttérben teszik, ő az utóbbiak közé tartozik.

A világ legjobb teniszezői jelenleg Ausztráliában tartózkodnak. Az év első GS-versenyére, az Australian Openre érkezettekre rendkívül szigorú szabályok vonatkoznak, a játékosok és kísérőik csak negatív teszt birtokában léphettek be az országba, ahol 14 napos karantén várt rájuk.

Ezt csak napi öt órára, az edzésük idejére hagyhatják el. A játékosok közül 72-en így is teljes karanténba kényszerültek, ugyanis olyan járaton utaztak Ausztráliába, amelyen volt koronavírus-fertőzött, ők egyáltalán nem hagyhatják el a szobáikat. A karanténszabályok megszegéséért 20 ezer ausztrál dolláros (4,5 millió forint) büntetés jár.

Tavaly Melbourne 4,9 milliós lakossága 112 napig szigorú elzártságban élt, hogy megakadályozza a pandémia második hullámát. Az intézkedéseken októberben lazítottak. A közelmúltban nem regisztráltak új koronavírusos esetet, ez alól csak azok a személyek voltak kivételek, akik három, az Australian Openre érkezett járaton utaztak.


A melbourne-i viadalon három magyar játékos szerepel, Balázs Attila, Fucsovics Márton és Babos Tímea.

2021.02.21 19:35:51

Tenisz THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A tisztelet is oka lehetett, hogy Medvegyev három játszmában kikapott.

2021.02.21 09:07:42

Tenisz CSELŐTEI MÁRK

A 33 éves szerb karrierje 18. Grand Slam-győzelmét gyűjtötte be Ausztráliában.

2021.02.20 08:43:33

Tenisz HARMATH ÁKOS

A japán Oszaka Naomi két játszmában, 77 perc alatt felülmúlta az amerikai Jennifer Bradyt.

2021.02.14 00:07:44

Tenisz THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nem érheti szó a ház elejét.

2021.02.12 23:01:27

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Nincs kivétel, nincs kiskapukeresés.