H. Á. 2020.06.29 13:55 Frissítve: 2020.07.01 13:16

Tenisz: Kyrgios kiakadt Zverev felelőtlen viselkedésén

Alaposan kiakadt a 25 éves ausztrál teniszező, Nick Kyrgios két évvel fiatalabb német kollégájára, Alexander Zverevre, miután utóbbi néhány nappal azt követően, hogy önkéntes karantént vállalt, máris egy zsúfolt dél-franciaországi szórakozóhelyen bukkant fel.

 

Kyrgios (jobbra) kiosztotta Zverevet (balra) (Fotó: AFP)

„Felébredek és azt látom, hogy egymásnak ellentmondó dolgok történnek a világban. Sacha Zverev, hogyan lehetsz ennyire önző, újra és újra? Ha már egyszer kiraktad azt a posztot, amit a menedzsered megírt helyetted, megírta a nevedben, hogy tizennégy napig önkéntes izolációba vonulsz és mindenkitől elnézést kérsz, amiért veszélybe sodortad az egészségét, akkor legalább annyi legyen benned, hogy ezek után tizennégy napig otthon is maradsz” – írta Instagramján Nick Kyrgios Alexander Zverevnek.

A történet előzménye, hogy Zverev is részt vett a Novak Djokovics által szervezett és végül botrányosan félbeszakadt Adria Touron, amelyet követően a főszervező világelső mellett edzője, és több játékos – Georgi Dimitrov, Borna Coric és Viktor Troicki is – pozitív koronavírustesztet adott, s gyakorlatilag a verseny során a szervezők semmilyen, a koronavírus miatt életbe léptetett egészségügyi előírást nem tartottak be.

A tornán részt vevő német egy hete arról posztolt, hogy elnézést kér, amiért a jelenlétével veszélybe sodorta mások egészségét, és ugyan ő nem lett fertőzött, de biztos ami biztos alapon azért ő inkább két hétre karanténbe vonul. Ez a két hét a jelek szerint hat egész napig tartott, miután vasárnap Franciaország déli részén egy zsúfolt szórakozóhely még zsúfoltabb bárjánál bukkant fel, s természetesen az esetről videó is készült, ami persze hamar virálissá is vált – így végül Kyrgioshoz is eljutott, aki érthetően kiakadt.

Az ausztrál teniszező egyébként szkeptikus az újraindulás kapcsán, egyértelműen korainak tartja, hogy augusztusban már ismét mérkőzéseket játszanak, ahogy korábban az Adria Tourral kapcsolatban is hangoztatta aggodalmait.

Alább látható, ahogy az önkéntes karantén helyett bulizó Zverev jól érzi magát.


Alant pedig Kyrgios monológja.


 

2021.09.13 22:25:14

Tenisz CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Raducanu hovatartozásának egyébként is inkább marketingszempontból lehet jelentősége, miután a szakemberek máris a jövő egyik legfelkapottabb reklámsportolóját látják az új sportcsillagban.

2021.09.13 22:32:17

Tenisz GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. Pfujolta, verbálisan a földbe döngölte az egyébként kifejezetten szimpatikus klasszist.

2021.09.12 19:10:47

Tenisz CSELŐTEI MÁRK

A világelső szerb teniszezőnek nem jött össze a naptári Grand Slam, ráadásul Nadalt és Federert sem tudta megelőzni.

2021.09.12 10:56:00

Tenisz MTI/K. B.

Az ötkarikás játékokon nyert arany- és ezüstérmét egyaránt elvitték a tolvajok.

2021.09.11 21:35:49

Tenisz MURÁNYI DOMONKOS

A brit lány két szettben verte meg a döntőben a nála két hónappal idősebb Leylah Fernandezt.