H. Á. 2020.06.30 12:49 Frissítve: 2020.06.30 15:11

Tenisz: kíméletlen szócsatába kezdett Becker és Kyrgios

Amint arról hétfőn beszámoltunk, Nick Kyrgios alaposan beleszállt a rendkívül felelőtlen Alexander Zverevbe, miután azt ígérte, karanténba vonul a Djokovics-féle botrányos és a koronavírus-járvány újabb gócpontját létre hozó Adria Tourt követően, de hat nappal később egy tengerparti klubbal bulizott – vagyis nem tartotta be az ígéretét. A korábbi hatszoros GS-tornagyőztes Boris Becker most honfitársa védelmére kelt az ausztrállal szemben.

 

Becker (balra) és Zverev, az idei ATP-kupán a német csapat tagjaként (Fotó: AFP)

Miután Kyrgios hétfőn felbukkant videójában helyenként nyomdafestéket nem tűrően kritizálta Zverev hozzáállását, kedden délelőtt Boris Becker Twitteren reagált az ausztrál kiakadására – nem éppen finom stílusban.

„Nem szeretem az árulókat. Akik elfordulnak a barátaimtól, azok nekem sem a barátaim többet. Nézz a tükörbe és gondold azt, hogy jobb vagy nálunk” – írta Becker, amire Kyrgios először még egy viszonylag normális hangnemben írt válaszban hívta fel az egykori klasszis figyelmét arra, hogy világjárvány van.

„Az ég szerelmére, Boris! Nem próbálok meg versenyezni senkivel, vagy a busz alá lökni bárkit is, de világjárvány van. Ha valaki olyan idióta módon viselkedik, ahogy Alex tette, azt szóvá fogom tenni” – jött a reakció az ausztráltól.

Majd egy újabb posztban hozzátette Kyrgios, hogy „ugyan jó volt a röptéje, de nyilvánvalóan nem Becker a legélesebb kés a fiókban.”

Mintha csak erre akart volna bizonyítékot szolgálni Becker, mert előbb arról érdeklődött, hogy Kyrgios vajon minden előírást betart-e Ausztráliában, majd előrukkolt egy, ami Vegasban történik, ott is marad jellegű bölcsességgel a teniszpályára és az öltözőkre vonatkoztatva. Végül azzal zárta le a maga részéről, hogy szeretné a pályán látni Kyrgiost, hogy „a benne rejlő tehetségének megfelelően vitathatatlanul példaképe legyen a világ ifjúságának.”

Mindenesetre a nyilvános felületen zajló vitában a közösség Kyrgios mellé állt – legalábbis az összezördülésre érkezett reakciók alapján.

Azt, hogy Becker megtalálta a honfitársát hazugsága miatt betámadó Kyrgiost, némiképp megmagyarázza, hogy Becker idén januárban a német válogatott egyik edzője volt, és Zverev is a csapat tagja volt.

2021.09.22 13:54:54

Tenisz T. B.

Először adott interjút a Wimbledonban Hubert Hurkacz ellen megsérülő

2021.09.20 15:12:30

Tenisz B. D. K.

A 29 éves olasz teniszezőnőnek egyre nagyobb a népszerűsége az Instagramon.

2021.09.13 22:25:14

Tenisz CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Raducanu hovatartozásának egyébként is inkább marketingszempontból lehet jelentősége, miután a szakemberek máris a jövő egyik legfelkapottabb reklámsportolóját látják az új sportcsillagban.

2021.09.13 22:32:17

Tenisz GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. Pfujolta, verbálisan a földbe döngölte az egyébként kifejezetten szimpatikus klasszist.

2021.09.12 19:10:47

Tenisz CSELŐTEI MÁRK

A világelső szerb teniszezőnek nem jött össze a naptári Grand Slam, ráadásul Nadalt és Federert sem tudta megelőzni.