Tenisz: Fucsovics kemény játékos, megérdemelte a győzelmet – Wawrinka

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.02.10. 12:17
null
Stan Wawrinka (jobbra) szerint Fucsovics Márton teljesen megérdemelte a győzelmet (Fotó: AFP)
Mint ismert, Fucsovics Márton ötszettes mérkőzésen, tie-breakben legyőzte Stan Wawrinkát a Melbourne-ben zajló Australian Open férfi egyesének második fordulójában. A 17. helyen kiemelt, háromszoros Grand Slam-győztes svájci a mérkőzés után elismerően nyilatkozott magyar ellenfeléről, a közösségi médiában pedig külön posztban gratulált neki.

Talán nem túlzás állítani, hogy az idei Australian Open eddigi legdrámaibb mérkőzését vívta egymással a világranglistán 55. helyen álló Fucsovics Márton és a verseny 17. kiemeltje, a 2014-es bajnok svájci Stan Wawrinka. Az ötszettes mérkőzést tie-breakben a magyar teniszező nyerte.

„Nem voltam a lehető legjobb formában, de küzdöttem, ahogy tudtam. Volt néhány lehetőségem, hogy lezárjam a meccset, de nem használtam ki. A rövidítésben 61-nél egy kicsit elbizonytalanodtam, talán túlságosan jól akartam megjátszani a labdákat, nem teljesen készítettem elő az ütéseimet, és elkezdtem hibázni. Fucsovics végig remekül küzdött, kemény játékos, megérdemelte a győzelmet”   – mondta a svájci a vereségét követően.

Wawrinka a mérkőzés után a közösségi médiában is gratulált Fucsovicsnak a sikerhez.


 

„Meghalok, nagyon fáradt vagyok, két ötszettes meccset játszottam, hihetetlen támogatást kaptam a drukkerektől, köszönöm – ezt Fucsovics az Eurosportnak mondta még a mérkőzés után. – Nehéz visszaemlékezni a meccs elejére. Tudtam, hogy felzárkózik Stan, mert mentálisan nagyon erős játékos. Az ötödikben próbáltam a lábammal aktívabb lenni, és mentálisan erős maradni. Ez a kedvenc tornám, kétszer is eljutottam a negyedik körig. Most nem is tudom, hogy ki a következő ellenfelem, csak szeretném kiélvezni a napsütést és a pillanatot.”

AUSTRALIAN OPEN, Melbourne (kemény pálya, 80 000 000 ausztrál dollár összdíjazás)
FÉRFI EGYES, 2. FORDULÓ

Fucsovics Márton
–Stan Wawrinka (svájci, 17.) 7:5, 6:1, 4:6, 2:6, 7:6 (11–9)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik