Tenisz: döcögős kezdés után Fucsovics kiütötte Wawrinkát!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.24. 19:42
null
Fucsovics Márton 4:4 után mind a nyolc játékot megnyerte! (Fotó: AFP)
A világranglistán 60. helyen álló Fucsovics Márton bejutott a genfi férfi tenisztorna elődöntőjébe, mivel egy szoros és egy sima szettben legyőzte a hazai Stan Wawrinkát (25.).

 

A háromszoros Grand Slam-torna-győztes Wawrinka egy sima adogatójáték után rögvest két fogadólabdához jutott, és a másodikat – Fucsovics kettős hibájának köszönhetően – már ki is használta (0:2).

Ez viszont egyáltalán nem hozta zavarba a magyar játékost, a következő gémben a negyedik(!) bréklabdáját értékesítve szépített, majd magabiztosan hozta az adogatásait, és 4:4-nél két bréklabdához jutott, a másodikkal pedig élt is, aztán kiszerválta a szettet (6:4).

Jól folytatódott a meccs Marci számára, hiszen egyből elvette Wawrinka adogatását, majd hat(!) fogadóesélyt hárítva hozta a sajátját. A svájci ezután 40 semmiről sem tudott szépíteni, sőt Fucsovics 4:0-s előnynél újra brékelt, és végül 6:0-val zárta le a mérkőzést!

Fucsovics az elődöntőben a hatodik helyen kiemelt amerikai Steve Johnsonnal találkozik, aki csütörtökön előbb a cseh Lukás Rosolt győzte le, majd az elsőként rangsorolt amerikai Sam Querreyt ma kiejtő Guido Pellát.

Fucsovics Mártonnak párosban már nem jött össze az újabb bravúr Genfben. Az izraeli Jonathan Erlich oldalán nagy csatában alulmaradt a negyeddöntőben az első helyen kiemelt Oliver Marach, Mate Pavic osztrák, horvát kettőssel szemben.

A meccset jól kezdte a magyar, izraeli kettős, hiszen több bréklabdát is hárítva 3:0-ra ellépett, de Pavicék ezt követően sorozatban öt játékot nyertek meg, és 6:4-gyel behúzták a szettet.

A második felvonkásban az osztrák, horvát duó került lépéselőnybe, de 4:2 után Fucsovicsék három játékot megnyertek, így 5:4-re már ők vezettek. Volt viszont még egy csavar a szettben, Marachék pedig a következő három gémet megnyerve lerendezték a továbbjutás kérdését (7:5).

ATP 250-ES TORNA, GENF (501 345 euró, salak)
NEGYEDDÖNTŐ

Fucsovics (magyar)–Wawrinka (svájci, 3.) 6:4, 6:0
S. Johnson (amerikai, 6.)–Pella (argentin) 6:3, 6:4
Gojowczyk (német)–Seppi (olasz, 7.) 6:3, 6:7 (3–7), 6:3
Fognini (olasz, 2.)–Sandgren (amerikai) 7:6 (7–3), 7:6 (7–5)
AZ ELŐDÖNTŐBEN
S. Johnson (amerikai, 6.)–Fucsovics (magyar)
Gojowczyk (német)–Fognini (olasz, 2.)

KORÁBBI EREDMÉNYEK
EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Pella (argentin)–Querrey (amerikai, 1.) 7:5, 6:7 (6–8), 7:6 (7–4)
Johnson (amerikai, 6.)–Rosol (cseh) 6:4, 4:6, 6:3

PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Oliver Marach, Mate Pavic (osztrák, horvát, 1.)–Fucsovics Márton, Jonathan Erlich (magyar, izraeli) 6:4, 7:5

A selejtezőből főtáblára került Stollár Fanny nem jutott elődöntőbe a nürnbergi salakpályás női tenisztornán.

A 19 éves magyar játékos, aki 203. a világranglistán, a nyolc között a nyolcadik helyen kiemelt cseh Katerina Siniakovával találkozott (57.), s a negyedik gémben elvette ellenfele adogatását. A szett hajrájában viszont rövid kényszerpihenő után kétszer is elbukta szervajátékát Stollár, így elvesztette az 53 perces első játszmát.

A második szettben 2:2 után kétszer is adogatást vesztett Stollár, s bár egy bréket követően 5:4-re felzárkózott, fordítani már nem tudott, így 1 óra 37 perc alatt kikapott.

WTA-TORNA, NÜRNBERG (250 000 dollár, salak)
EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Katerina Siniaková (cseh, 8.)–Stollár Fanny 7:5, 6:4

A brit Cameron Norrie csütörtökön két játszmában legyőzte a második helyen kiemelt amerikai John Isnert Lyonban.

A játéknap utolsó meccse, az első helyen kiemelt osztrák Dominic Thiem és a spanyol Guillermo García López összecsapása 2 óra 14 perc után a harmadik, döntő szett előtt sötétedés miatt félbeszakadt.

ATP 250-ES TORNA, LYON (501 345 euró, salak)
EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

Norrie (brit)–Isner (amerikai, 2.) 7:6 (7–1), 6:4
Lajovics (szerb)–Fritz (amerikai) 7:5, 6:1
Simon (francia)–Kukuskin (kazah) 4:6, 6:4, 7:6 (7–5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik