Tenisz: Del Potro térdét ismét műtik, mégis ott akar lenni Tokióban

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.03.23. 10:29
null
Juan Martín Del Potro legutóbb 2019 nyarán, a londoni Queen's Clubban rendezett tornán szerepelt (Forrás: AFP)
A Grand Slam-győztes Juan Martín del Potrót, a londoni olimpia egyes tenisztornájának bronzérmesét, a Rio de Janeiró-i játékok második helyezettjét motiválja, hogy a 2021-re halasztott tokiói eseményen jól szerepeljen. Ehhez mindenekelőtt fel kell épülnie – kicsivel több mint két éven belül a negyedik térdműtétjére készül. 

„Sziasztok! Szeretném elmesélni, hogy jelenleg Chicagóban vagyok. Dr. Jorge Chahlával egyeztettem, és kiderült, hogy kedden újabb térdműtéten esek át. Próbálkoztunk konzervatív terápiával, de a fájdalom sajnos nem múlik. Az orvos pontosan tudja, hogy vissza szeretnék térni, pályára lépni a tokiói olimpián, ezért a mihamarabbi beavatkozás mellett döntöttünk” – írta hétfőn a Grand Slam-győztes Del Potro a közösségi oldalán.

A klasszis kiemelte, rendkívül nehéz időszakon van túl. Ezúttal nem az egészségügyi problémáira célzott.

„Édesapám januárban hunyt el. Azóta különösen nehéz minden. De erős vagyok, mert érzem, hogy apa fentről támogat. Tudom, hogy továbbra is a felépülésre kell törekednem” – fogalmazott a világranglista korábbi harmadik helyezettje.

ASky Sportsa minap így idézte a nemrégiben az évtized legjobb argentin teniszezőjének választott sportoló a szavait:

„Úgy érzem, ez az én évem. Az olimpia gondolata motivál. A térdem sok fejfájást okozott, de egyelőre nem tudom lezárni a történetemet. Tovább próbálkozom!”

A londoni játékok egyes versenyének harmadik helyezettje, Rio ezüstérmese legutóbb 2019 júniusában, a londoni Queen's Clubban rendezett ATP 500-as tornán lépett pályára. Jelenleg a 173. helyen áll a világranglistán.

A tokiói olimpiára egyesben a lajstrom első 64. helyezettje kvalifikál automatikusan. További, összesen egy kvóta jár Grand Slam- vagy olimpiai bajnoknak – ha direkt módon nem jut ki a játékokra. Del Potrón kívül a kétszeres GS-győztes, olimpiai aranyérmes Andy Murray felel meg ugyanennek a kritériumnak, ő jelenleg a 119. a ranglistán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik