Tenisz: a „korosztályos rivalizáció jegyében” csap össze Nadal és Alcaraz

Vágólapra másolva!
2022.12.06. 14:58
null
Jövő márciusban összecsap egymással Rafael Nadal és Carlos Alcaraz (Fotó: Getty Images)
A „korosztályos rivalizáció jegyében” március 5-én Las Vegasban bemutató-mérkőzést vív a spanyolok két sztárteniszezője, a 36 esztendős Rafael Nadal és a nála 17 évvel fiatalabb Carlos Alcaraz.

A világranglistát vezető Alcaraz és a 22 Grand Slam-tornagyőzelemnél járó, a rangsor második helyén álló Nadal eddig háromszor találkozott egymással hivatalos összecsapáson, és egymás elleni mérlegükben az idősebbik játékos vezet 2–1-re. Kettejük utolsó csatáját viszont a fiatalabbik nyerte a májusi salakpályás madridi tornán.

Ebben az évben a GS-tornák közül Nadal kettőn diadalmaskodott, a januári Australian Openen és júniusban a Roland Garroson, míg Alcaraz szeptemberben a US Openen nem talált legyőzőre, ráadásul azzal minden idők legfiatalabb világelsője lett.

Utoljára 1996-ban fordult elő, hogy azonos nemzetiségűek zárjanak a világranglista első és második helyén, akkor az amerikai Pete Sampras volt a legjobb Michael Chang előtt.

Az amerikai szervezők keddi bejelentése alapján az összecsapásnak az MGM Grand Garden Aréna ad otthont, a jegyárusítás pénteken kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik