Murray 58 perc alatt kikapott Wawrinkától

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.18. 15:42
null
A festői monacói környezet változatlan, mint ahogy Rafael Nadal ottani formája is (Fotók: Action Images)
A második helyen kiemelt Andy Murray 58 perc alatt 6:1, 6:2-es vereséget szenvedett Stanislas Wawrinkától a Monte-Carlóban zajló salakpályás férfi teniszverseny nyolcaddöntőjében. Rafael Nadal sorozatban a 44. győzelmét aratta a viadalon, amelyet a legutóbbi nyolc évben ő nyert meg.
Wawrinka továbbra is hibátlan Murray ellen salakon
Wawrinka továbbra is hibátlan Murray ellen salakon

Andy Murray harmadszor találkozott salakon Stanislas Wawrinkával, és harmadszor is kikapott a svájcitól az általa legkevésbé kedvelt borításon. A mindössze 58 percig tartó mérkőzés 87 labdamenetéből csak 31-et nyert meg a skót, aki a 400. győzelmét arathatta volna pályafutása során egyesben ATP-tornán, ám ettől nagyon távol volt. Wawrinka remekül ütött az alapvonalról, Murray viszont meg sem közelítette legjobbját, de 8–5-re még így is ő vezet a két játékos egymás elleni mérlegét tekintve. A veresége viszont azt jelenti, hogy a világranglistán visszacsúszik majd egy helyet, és megint Roger Federer lesz a második.

A verseny legutóbbi nyolc kiírását megnyerő Rafael Nadalnak bréklabdát sem kellett hárítania Philipp Kohlschreiber ellen, 6:2, 6:4-es győzelemmel vágott vissza a németnek a tavaly Halléban, füvön elszenvedett vereségért. A harmadik helyen kiemelt spanyolnak ez volt sorozatban a 44. győztes mérkőzése Monte-Carlóban, a negyeddöntőben a bolgár Grigor Dimitrov vár rá.

Jo-Wilfried Tsonga 6:3, 6:0-ra megverte Jürgen Melzert, Tomás Berdych viszont szettet sem nyert a salakon otthonosabban mozgó Fabio Fognini ellen, aki először jutott be a legjobb nyolc közé Monacóban.

Novak Djokovics a második fordulóban szetthátrányból fordított Mihail Juzsnij ellen, és a nyolcaddöntőben is erre kényszerült. Juan Mónaco ugyanis 6:4-re megnyerte a nyitó játszmát a kisebb bokasérüléssel bajlódó szerb ellen, aki azonban ezután agresszívebbé vált, és két 6:2-es szettel bejutott a negyeddöntőbe. Djokovics 7–0-ra áll már Mónaco ellen.

A világelső a következő meccsén a szintén tandili születésű Juan Martín del Potróval találkozhatott volna, ám a langaléta argentin kikapott Jarkko Nieminentől. Az első szett a finné, a második Del Potróé lett, a döntő felvonás pedig rendkívül változatosan alakult. Nieminen 0:2-ről 4:2-re fordított, 5:4-nél viszont Del Potro már a mérkőzésért szerválhatott. Nem tudott élni a lehetőséggel, 5:6-nál pedig adogatóként mérkőzéslabdát kellett hárítania, hogy kiharcolja a rövidítést. A tie-breakben a nagyon elfáradó Del Potro 0–3-ról 4–3-ra fordított, de több pontot már nem nyert ezután, így a finn játszik Djokoviccsal.

 

ATP 1000-ES TORNA, MONTE-CARLO (2 646 495 euró, salak)
EGYES, NYOLCADDÖNTŐ

Djokovics (szerb, 1.)–Mónaco (argentin, 14.) 4:6, 6:2, 6:2
J. Nieminen (finn)–Del Potro (argentin, 5.) 6:4, 4:6, 7:6
Fognini (olasz)–Berdych (cseh, 4.) 6:4, 6:2
Gasquet (francia, 7.)–Cilic (horvát, 9.) 7:5, 6:4
Dimitrov (bolgár)–F. Mayer (német) 6:2, 6:4
Nadal (spanyol, 3.)–Kohlschreiber (német, 16.) 6:2, 6:4
Tsonga (francia, 6.)–J. Melzer (osztrák) 6:3, 6:0
Wawrinka (svájci, 13.)–Murray (brit, 2.) 6:1, 6:2

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Djokovics (szerb, 1.)–J. Nieminen (finn)
Fognini (olasz)–Gasquet (francia, 7.)
Dimitrov (bolgár)–Nadal (spanyol, 3.)
Tsonga (francia, 6.)–Wawrinka (svájci, 13.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik