Federer lenullázta, majd legyőzte Djokovicsot

Vágólapra másolva!
2012.08.19. 20:09
null
Roger Federer a cincinnati trófeával<br />(Fotó: Action Images)
Roger Federer 6:0, 7:6-ra legyőzte Novak Djokovicsot a Cincinnatiben rendezett tenisztorna férfi egyesének döntőjében, ezzel megerősítette helyét a világranglista élén.

Novak Djokovics tavaly vállsérülése miatt nem vállalta a játékot a cincinnati torna döntőjében Andy Murray ellen. Most nem volt ilyen problémája, ám az első szettben ezúttal sem volt a pályán. Roger Federer ugyanis lejátszotta onnan, és 6:0-ra nyert. Míg a svájci az ászokat szórta, addig Djokovics a kettős hibákat – néggyel is segítette Federert, aki ezekkel rendre bréklabdához jutott –, és mivel a szerb a játék többi elemében sem tudta felvenni ellenfelével a versenyt, nem kerülte el a lenullázást.

A második játszmában a semleges nézők és a Djokovics-szurkolók örömére már egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán. Djokovics összeszedte magát, és ez arra elég volt, hogy eljusson a rövidítésig – egyiküknek sem volt bréklabdája. A tie-breakben Federer minibrékkel nyitott, majd ezt az előnyét elveszítette, ám 6–5-nél így is mérkőzéslabdához jutott. Djokovicsnak helyén volt a szíve, mindkét szervájánál hozta a pontot – remek alapvonaljátékkal –, így 7–6-nál már neki volt szettlabdája.

Federer is hozta azonban a „kötelezőt", majd második meccslabdájával Djokovics adogatásánál már élt, 9–7-re megnyerte a rövidítést, így ötödször is az ő győzelmével ért véget a cincinnati torna. Az amerikai városban ennyiszer senki más nem tudott rajta kívül diadalmaskodni. Federer az idei hatodik tornagyőzelmét aratta, pályafutása 21. mesterversenyét és összesen 76. viadalát nyerte meg.

ATP 1000-ES TORNA, WESTERN & SOUTHERN FINANCIAL GROUP MASTERS, CINCINNATI (2 825 280 dollár, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ
Federer (svájci, 1.)–Djokovics (szerb, 2.) 6:0, 7:6 (9–7)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik