MTI/SZ. R. 2022.01.22 13:55 Frissítve: 2022.01.28 12:41

Davis-kupa: új kapitánya van a magyar válogatottnak

Nagy Zoltán személyében új kapitánya van a magyar tenisz Davis-kupa-csapatnak. A korábbi válogatott játékos megbízatása egyelőre az Ausztrália elleni, márciusi találkozóra szól.

Nagy Zoltán lett a magyar Davis-kupa-válogatott új kapitánya (Fotó: Hungarian Tennis/Facebook)

 

A magyar szövetség (MTSZ) a honlapján közölt szombati cikkben emlékeztet, hogy az együttest eddig irányító Köves Gábor szerződése lejárt és Sávolt Attila szakmai igazgató előterjesztését követően az a döntés született, hogy az MTSZ Nagy Zoltánt kéri fel, hogy az ausztrálok elleni mérkőzésen irányítsa a férfiválogatottat mint megbízott Dk-kapitány. A szakember egyébként a csapat éljátékosának, Fucsovics Mártonnak az edzője.

„Az elnökség áttekintette a torinói világdöntő kapitányi jelentését, illetve mérlegelte a további szempontokat és az általam vázolt lehetőségeket. Mindezek alapján végül Nagy Zoltánnak szavaztunk bizalmat. A kinevezés egyelőre csak az ausztrálok elleni, márciusi mérkőzésre szól, amelyen Nagy Zoltán munkáját Noszály Sándor és Palágyi Miklós segíti, akik az MTSZ főállású munkavállalói mint a férfi szakág vezető edzői. Nagy Zoltán társadalmi munkában látja majd el a kapitányi teendőket. Azt gondolom, anyagilag és szakmailag is megalapozott döntés született. Az MTSZ elnöksége és vezetése ezúton is szeretné megköszönni Köves Gábornak és stábjának az elmúlt évek munkáját és sikereit" – mondta a döntést követően Sávolt Attila.

Nagy Zoltán a Pécsi Spartacusban, az Építőkben, az MTK-ban és az IDOM-ban játszott versenyzőként, korosztályos bajnoki címet és Eb-bronzérmet szerzett. A felnőttek között 1995-ben és 2000-ben egyéni bajnoki aranyérmes volt és háromszor végzett az élen párosban is, az IDOM Team csapatával pedig kétszer hódították el a csapatbajnoki trófeát. Az 1995-ben az ausztrálokat is legyőzve a világcsoportba jutó Davis-kupa-csapat tagja volt. Pályafutása után edzői karrierbe kezdett, többek között Kellner Ádám edzéseit is irányította, 2019 óta pedig Fucsovics Márton egyik edzője.

Az új kapitány a szövetség honlapjának adott interjújában azt mondta: Jó a csapatunk, a márciusi Davis-kupa-találkozón idegenben is meglepetést szerezhet a jóval esélyesebb Ausztrália ellen".
A magyar válogatott március 4–5-én Sydneyben vívja selejtezőjét az ausztrál csapattal a döntőbe jutásért.

Köves Gábor 2017 eleje óta irányította a magyar válogatottat.

2022.05.05 23:37:42

Tenisz MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Beckernek sohasem sikerült szilárd alapot teremtenie az életének, nem gazdagodott hasznos tapasztalatokkal, hanem felszállt egy sugárhajtású gépre, amellyel elképesztő vakrepülést mutatott be.

2022.05.03 11:35:27

Tenisz MURÁNYI DOMONKOS

A teniszvilág új spanyol csillaga idén három tornát nyert és bejutott a top 10-be a világranglistán.

2022.04.20 23:40:11

Tenisz CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Az eset nyomán bizonyára nemcsak Oszakának volt jó napja, engem is jókedvre derített e sztori, plusz eszembe juttatta azokat a sportolókat, akik saját gyengeségből vagy önhibájukon kívül képtelenek voltak profitálni a pályafutásuk dübörgése idején járó jóval átlagon felüli jövedelmükből. És persze azokat is, akik éltek a lehetőséggel, még a korábbi szabályozott rendszerek idején is.

2022.03.29 23:45:41

Tenisz RUSZANOV ANDRÁS

ALAPVONAL. Ashleigh Barty tündérmesébe illő negyedszázados élettörténete derült égből villámcsapásszerű fordulatot vett, és ahelyett, hogy az ausztrál teniszfenomén további győzelmi esélyeit latolgathatnánk, idő előtti (újabb) búcsújának okain tűnődhetünk.