Davis-kupa: új kapitánya van a magyar válogatottnak

Vágólapra másolva!
2022.01.22. 13:55
null
Nagy Zoltán lett a magyar Davis-kupa-válogatott új kapitánya (Fotó: Hungarian Tennis/Facebook)
Nagy Zoltán személyében új kapitánya van a magyar tenisz Davis-kupa-csapatnak. A korábbi válogatott játékos megbízatása egyelőre az Ausztrália elleni, márciusi találkozóra szól.

 

A magyar szövetség (MTSZ) a honlapján közölt szombati cikkben emlékeztet, hogy az együttest eddig irányító Köves Gábor szerződése lejárt és Sávolt Attila szakmai igazgató előterjesztését követően az a döntés született, hogy az MTSZ Nagy Zoltánt kéri fel, hogy az ausztrálok elleni mérkőzésen irányítsa a férfiválogatottat mint megbízott Dk-kapitány. A szakember egyébként a csapat éljátékosának, Fucsovics Mártonnak az edzője.

„Az elnökség áttekintette a torinói világdöntő kapitányi jelentését, illetve mérlegelte a további szempontokat és az általam vázolt lehetőségeket. Mindezek alapján végül Nagy Zoltánnak szavaztunk bizalmat. A kinevezés egyelőre csak az ausztrálok elleni, márciusi mérkőzésre szól, amelyen Nagy Zoltán munkáját Noszály Sándor és Palágyi Miklós segíti, akik az MTSZ főállású munkavállalói mint a férfi szakág vezető edzői. Nagy Zoltán társadalmi munkában látja majd el a kapitányi teendőket. Azt gondolom, anyagilag és szakmailag is megalapozott döntés született. Az MTSZ elnöksége és vezetése ezúton is szeretné megköszönni Köves Gábornak és stábjának az elmúlt évek munkáját és sikereit" – mondta a döntést követően Sávolt Attila.

Nagy Zoltán a Pécsi Spartacusban, az Építőkben, az MTK-ban és az IDOM-ban játszott versenyzőként, korosztályos bajnoki címet és Eb-bronzérmet szerzett. A felnőttek között 1995-ben és 2000-ben egyéni bajnoki aranyérmes volt és háromszor végzett az élen párosban is, az IDOM Team csapatával pedig kétszer hódították el a csapatbajnoki trófeát. Az 1995-ben az ausztrálokat is legyőzve a világcsoportba jutó Davis-kupa-csapat tagja volt. Pályafutása után edzői karrierbe kezdett, többek között Kellner Ádám edzéseit is irányította, 2019 óta pedig Fucsovics Márton egyik edzője.

Az új kapitány a szövetség honlapjának adott interjújában azt mondta: Jó a csapatunk, a márciusi Davis-kupa-találkozón idegenben is meglepetést szerezhet a jóval esélyesebb Ausztrália ellen".
A magyar válogatott március 4–5-én Sydneyben vívja selejtezőjét az ausztrál csapattal a döntőbe jutásért.

Köves Gábor 2017 eleje óta irányította a magyar válogatottat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik