Australian Open: cseh címvédés női párosban

Vágólapra másolva!
2023.01.29. 09:37
null
Krejcíková és Siniaková a trófeával (Fotó: AFP)
A címvédő Barbora Krejcíková és Katerina Siniaková nyerte meg a női párosok küzdelmét az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.
MAGYAR SIKER A HALLÁSSÉRÜLTEKNÉL

Máthé Gábor nyerte meg a hallássérültek küzdelmeit. A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a DEAC 37 éves játékosa a döntőben 6:4, 6:2-re legyőzte a szlovák Marino Keglt.

Máthé – aki a párosban Grand Slam-bajnok Temesvári Andrea tanítványa – tavaly ezüstérmes volt a brazíliai siketlimpián, a siketek világranglistáján pedig a második helyen áll.

Az Australian Openen idén először, bemutató jelleggel rendeztek a siketek számára egy háromnapos minitornát, a férfi és női mezőnybe is nyolc-nyolc játékos kapott meghívást.

Az első helyen kiemelt cseh kettős a vasárnapi döntőben a tizedikként rangsorolt japán Aojama Sukót és Sibahara Enát verte meg két sima szettben.

Az immár hétszeres Grand Slam-bajnok sikerduó sorozatban 24. GS-mérkőzésén diadalmaskodott, tavaly az Australian Openen kívül Wimbledonban, illetve a US Openen sem talált legyőzőre. A Roland Garroson Krejcíková pozitív koronavírustesztje miatt nem indulhattak el.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (76 500 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI PÁROS, DÖNTŐ
Barbora Krejcíková, Katerina Siniaková (cseh, 1.)–Aojama Suko, Sibahara Ena (japán, 10.) 6:4, 6:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik