Folytassa, Fucsovics! Nagyszerű játékkal harmadik meccsét is megnyerte

HARMATH ÁKOSHARMATH ÁKOS
Vágólapra másolva!
2020.01.24. 04:56
null
Joggal örülhetett a meccs után, meggyőző játékkal jutott tovább! (Fotó: AFP)<br />
Az Australian Open férfi egyesének 3. fordulójában a világranglistán 67. helyen álló Fucsovics Márton a 80. helyen rangsorolt 22 éves amerikai, Tommy Paul ellen magabiztos játékkal 106 perc alatt aratott könnyű, három játszmás győzelmet, s ezzel bejutott a legjobb 16 közé, ahol a Roger Federer–John Millman mérkőzés győztesével találkozik majd.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (71 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES
3. FORDULÓ (a legjobb 16 közé jutásért)
Fucsovics Márton (magyar)–Tommy Paul (amerikai) 6:1, 6:1, 6:4

Két fiatal legyőzése, a 20 éves Denis Shapovalov és a 18 esztendős Jannik Sinner után egy harmadik ifjú ellenfél, a 22 éves amerikai Tommy Paul várt Fucsovics Mártonra az Australian Open 3. fordulójában.

Pault nem lehetett félvállról venni, főleg, miután az előző fordulóban a 18. kiemelt Grigor Dimitrovot küldte haza, valamint veretes junior múlttal rendelkezik, megnyerte többek között a Roland Garrost is a fiúknál 2015-ben.

Ugyanakkor az is igaz, hogy az idei Aus. Openig nem nyert GS-tornán főtáblás meccset, s várható volt, hogy a 2017-es világbajnok legyőzése és a két nappal ezelőtti négy és fél órás meccs rengeteget kivett belőle.

Arra azonban talán még a legvérmesebb Fucsovics-rajongók sem számítottak, hogy ekkora különbség lesz a két teniszező között: Paul az első játszmában csak árnyéka volt a Dimitrov elleni meccsen mutatott önmagának, míg Fucsovics játéka rendkívül sokat javult a két nappal ezelőtt mutatotthoz képest.

A nyíregyházi teniszező háromszor is elvette a dekoncentráltan, sok hibával játszó amerikai adogatását a 22 percig tartó első szettben, majd a másodikban ezt még kétszer megtette, azaz 55 perc alatt két 6:1-es játszmával a továbbjutás kapujába került. Ehhez képest a harmadik játszma önmagában majdnem ennyi ideig tartott, Fucsovics 51 perc alatt húzta be ezt 6:4-re.

Ezzel pedig Fucsovics Márton magyar sporttörténelmet írt, ő lett ugyanis az első olyan magyar teniszező, aki az Australian Openen két alkalommal is bejutott a legjobb 16 közé.

Folytatás vasárnap, amikor megismétlődhet a két évvel ezelőtti negyedik körös meccs: akkor Roger Federerrel játszott, s most is összefuthat a svájci klasszissal, ha legyőzi a magyar idő szerint pénteken délelőtt várhatóan 10.30 után kezdődő mérkőzésen az ausztrál John Millmant.

„Nagyon jól éreztem magam a pályán, nagyon jó teniszidő is volt, végre nem fújt annyira a szél és nem is volt túl meleg. Nagyon pozitívan kezdtem a meccset, de már előtte is éreztük a csapatommal, hogy itt a nagy lehetőség. Ezért is döntöttünk úgy a csapatommal, hogy inkább nem játszom párosban, hogy minden energiámat próbáljuk az egyesre fektetni. Ami ezt a meccset illeti, szerintem a második szett megnyerésével dőlt el, akkor volt meg ez a csata. A harmadik játszma nem volt könnyű, mert miután Paul kiment egy hosszabb mosdószünetre, visszajött és elkezdett nagyon lazán játszani. Jött néhány nyerő, elengedte az ütéseket, és ekkor nagyon fontos volt, hogy rajta tudtam maradni, és a végén még rátettem egy lapáttal. A folytatásra nézve tudom, hogy nincs kívánságműsor, és mind a ketten nagyon jó játékosok, de… hátha Roger fog nyerni – mondta az Eurosport Hosszabbítás oldalán Fucsovics Márton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik