Aus. Open: ezért balhézott Carreno-Busta a székbíróval

Vágólapra másolva!
2019.01.21. 15:38
null
Pedig a táska nem tehet semmiről (Fotó: AFP)
Nem akármilyen mérkőzést vívott egymással a nyolcadik kiemelt, japán Nisikori Kei és a 23. helyen rangsorolt spanyol, Pablo Carreno Busta: az öt óra, öt percen át tartó, ötszettes mérkőzést a japán nyerte meg, úgy, hogy a döntő játszma rövidítésében 8–5-ös hátrányból jött vissza, és aratott 10–8-as győzelmet. Igaz, ehhez a székbíró, Thomas Sweeney közreműködése is szükséges volt – legalábbis a spanyol és szurkolói egész biztos így érezték a meccs után.

 

A Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének nyolcaddöntőjében a 8. kiemelt Nisikori Kei és a 23. kiemelt Pablo Carreno Busta maratoni hosszúságú több, mint öt órán át tartó mérkőzést vívott egymással, amely végén a kétszettes hátrányól felálló japán örülhetett a győzelemnek.

Nem sokon múlott azonban a japán sikere: az első két szett elvesztése után a második kettőt megnyerte, ám a döntő játszmának a rövidítésében már 8–5-re vezetett a spanyol, amikor egy vitatott bírói ítélet miatt Carreno Busta elvesztette a fonalat, és a japán innen felállva tudott fordítani.

A spanyolt nagyon megviselte a késői vonalbírói jelzés, hosszan és hangosan perlekedett Thomas Sweeney székbíróval, de a 8–5 után 9–5 helyett 8–6 következett, és a hátralévő négy labdamenetet egyaránt a japán nyerte meg.

Ezzel a 27 éves spanyol kiesett, és ugyan legyőzőjének sportszerűen gratulált, utána a bíróval kiabálva elviharzott és az öltöző felé haladva hangosan szitkozódott – vélhetően Thomas Sweeney székbíró felmenőit és oldalági rokonait emlegetve igen sűrűn.

Mindenesetre, a mérkőzés utáni hivatalos sajtótájékoztatón a láthatóan érzelmileg megrendült spanyol, azzal indított, hogy elnézést kért a viselkedéséért.

„Nyilván nagyon szomorú vagyok, mert az öt órán keresztül tartó meccs végén nem korrekt módon távoztam a pályáról, amiért elnézést kérek mindenkitől. Ugyanakkor, úgy gondolom, a vonalbíró tévedett, és a székbíró rossz döntést hozott, ezért azt éreztem, hogy minél hamarabb távozni akarok a pályáról, mert különben végleg elvesztettem volna a fejem” – fogalmazott a spanyol.

A VITATOTT LABDAMENET


AZ UTOLSÓ LABDAMENET


AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (62 500 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NYOLCADDÖNTŐ, 4. FORDULÓ
Nisikori (japán, 8.)–Carreno-Busta (spanyol, 23.) 6:7, 4:6, 7:6, 6:4, 7:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik