Ribakina lemosta Szvitolinát, Krejcíková leküzdötte Ostapenkót a negyeddöntőben

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.07.10. 16:15
Rybakina szinte szárnyalt a negyeddöntőben (Fotó: Getty Images)
Szerda délutánra kialakult az idei wimbledoni Grand Slam-torna női egyesében az elődöntő mezőnye: a két évvel ezelőtti bajnok Jelena Ribakina könnyű kétjátszmás sikerrel múlta felül Jelina Szvitolinát, míg Barbora Krejcíková szintén két szettben győzött Jelena Ostapenko ellen.

 

Két korábbi Roland Garros-győztes, Jelena Ostapenko és Barbora Krejcíková csapott össze a felső ág felső részén, és a 2021-es párizsi bajnok, vagyis Krejcíková kezdte jobban kettejük nyolcadik egymás elleni meccsét. A 31. kiemelt cseh teniszezőnek volt is miért visszavágnia, miután legutóbbi három meccsüket a 2017-ben győztes lett Ostapenko nyerte meg.

Krejcíková ennek szellemében is kezdett, az első játszmában Ostapenko második adogatójátékát elvette, s mint utóbb kiderült, nem is volt több bréklehetőség az első szettben. Sőt, a játszma utolsó öt játékában, Krejcíková 3:2-es vezetésétől még fogadópontot sem láthatott a közönség, így a 28 éves cseh 6:4-re vitte az első szettet, mindössze 32 perc alatt.

Ezzel szemben a második játszmára mindkettejük adogatójátéka visszaesett némileg, előbb Ostapenko lépett el egy brékkel 4:1-re, aztán viszont Krejcíková nemcsak visszajött a szettbe, hanem zsinórban négy játékot nyerve 5:4-es előnyénél a meccsért adogathatott, ám nem tudta lezárni a mérkőzést, és a lett kiharcolta a rövidítést. Noha fogadóként előbb Ostapenko nyert pontot, Krejcíková Ostapenko mindkét adogatását elvéve előnybe került, amit meg is őrzött, így pedig egy könnyebb és egy nehezebb játszma megnyerésével pályafutása során először elődöntőbe jutott Wimbledonban.

A nap másik meccse jóval egyszerűbben alakult: a 2022-es wimbledoni bajnok Jelena Ribakina az esélyesség terhét elviselve bő egy óra alatt két viszonylag sima játszmában harcolta ki az elődöntős szereplést Jelina Szvitolina ellenében. Az első játszma gyors brékváltással kezdődött, majd a következő öt játékban még fogadóesélyhez sem jutott egyik fél sem, aztán 4:3-nál Ribakina ismét elvette ellenfele szerváját, és behúzta az első játszmát. A második elején ezúttal csak Szvitolina vesztette el az adogatását, Ribakina stabilan adogatva esélyt sem adott az ukránnak, sőt a végén még egy alkalommal brékelt, így 6:2-re megnyerte a második játszmát, vele a meccset is.

A kazah teniszező pályafutása során harmadszor került be Grand Slam-tornán elődöntőbe – Wimbledonban másodszor.

WIMBLEDON (50 millió font, füves pálya)
NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Krejcíková (cseh, 31.)–Ostapenko (lett, 13.) 6:4, 7:6 (7–4)
Ribakina (kazah, 4.)–Szvitolina (ukrán, 21.) 6:3, 6:2
A két győztes egymás ellen játszik a döntőbe jutásért.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik