Fucsovics Navonét legyőzve tornagyőztes Bukarestben

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.04.21. 16:20
Fucsovics Márton tornagyőztes Bukarestben (Fotó: Getty Images)
Fucsovics Márton két játszmában legyőzte az argentin Mariano Navonét az 579 ezer euró (230 millió forint) összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztorna vasárnapi döntőjében.

A világranglistán 82. magyar játékos magabiztos játékkal semmire hozta adogatását, majd rögtön brékelte Navonét. Az argentin majdnem visszabrékelt, de Fucsovics hárított, és behúzta a harmadik játékot, sőt ismét brékelt, így kettős brékelőnnyel 4:0-ra vezetett.

Ezt követően viszont feltámadt Navone, sorozatban négy játékot megnyerve egyenlített, de 4:4-nél Fucsovics újra magára talált, hárította ellenfele bréklabdáját, behúzta a saját adogatását, majd brékelt, ezzel 6:4-re megnyerte az első játszmát.

A második játszma kezdéseként Fucsovics rögtön semmire hozta az adogatását. Az argentin viszont brékelt, és 3:1-re ellépett. A nyíregyházi teniszező ekkor ismét belelendült, 4:3-nál semmire brékelte ellenfelét, majd a 12. játékban, 6:5-ös vezetésénél két meccslabdához jutott. Az elsőt még hárította Navone, a másodikat már nem, így Fucsovics megnyerte a második játszmát, egyúttal a bukaresti tornát. A magyar teniszezőnek ez volt karrierje második ATP-tornagyőzelme.

 

A negyedik helyen kiemelt Bondár Anna kikapott a döntőben a svájci Chiassóban rendezett, 75 ezer dollár összdíjazású salakpályás női ITF-tenisztornán.
A világranglistán elfoglalt 108. helyével a jelenlegi legjobb magyar női játékos – aki a múlt héten döntőt vívott a szintén svájci Bellinzonában is – a vasárnapi döntőben a a harmadikként rangsorolt argentin Julia Rierával (112.) csapott össze. Bondár a második szettben 1:5 után hét meccslabdát hárított, kiharcolta a rövidítést, de 6:3, 7:6 (7–2)-re alulmaradt. A Hajdúszoboszló SE sportolóját vigasztalhatja, hogy így is visszatért a top 100-ba a WTA-rangsorban, és hétfőtől a 95. helyen jegyzik majd.
(MTI)
BONDÁR ANNA KIKAPOTT A chiassói döntőben

 

Fucsovics Márton mellett Casper Ruud és Jan-Lennard Struff ünnepelhetett vasárnap tornagyőzelmet a férfi teniszezőknél.
A norvég Ruud a barcelonai döntőben a múlt héten Monte-Carlóban bajnok és tíz mérkőzés óta veretlen görög Sztefanosz Cicipaszt verte meg 7:5, 6:3-ra, ezzel visszavágott riválisának a monacói fináléban elszenvedett vereségért. A 25 éves, háromszoros Grand Slam-döntős skandináv teniszező a 11. trófeáját gyűjtötte be. Münchenben hazai diadalnak tapsolhatott a közönség, mivel a német válogatottal februárban a magyarokat a tatabányai Davis-kupa-selejtezőben legyőző Struff a fináléban 7:5, 6:3-ra nyert a favorit amerikai Taylor Fritz ellen. A világranglistán 28. helyezett bajnok 33 évesen szerezte meg karrierje első serlegét.
A nőknél az elődöntőben a világelső Iga Swiateket búcsúztató Jelena Ribakina sikerével ért véget a stuttgarti salakpályás viadal. A kazahok wimbledoni győztese a döntőben 6:2, 6:2-re múlta felül az ukrán Marta Kosztyukot.
Ruud, Struff és Ribakina diadala

 

ATP 250-ES TORNA, BUKAREST (651 865 euró, salak)
EGYES, DÖNTŐ
Fucsovics Márton (magyar)–Mariano Navone (argentin) 6:4, 7:5
ATP 500-AS TORNA, BARCELONA (2 782 960 euró, salak)
EGYES, DÖNTŐ
Casper Ruud (norvég)–Sztefanosz Cicipasz (görög) 7:5, 6:3
ATP 250-es TORNA, MÜNCHEN
EGYES, DÖNTŐ
Jan-Lennard Struff (német, 4.)–Taylor Fritz (amerikai, 3.) 7:5, 6:3

ITF-TORNA, CHIASSO
NŐI EGYES, DÖNTŐ
Julia Riera (argentin, 3.)–Bondár Anna (magyar, 4.) 6:3, 7:6 (7–2)
WTA 500-AS TORNA, STUTTGART
EGYES, DÖNTŐ
Jelena Ribakina (kazah)–Marta Kostyuk (ukrán) 6:2, 6:2
WTA 250-ES TORNA, ROUEN
EGYES, DÖNTŐ
Sloane Stephens (amerikai)–Magda Linette (lengyel) 6:1, 2:6, 6:2
PÁROS, DÖNTŐ
Babos Tímea, Irina Hromacsjova (magyar, orosz, 2.)–Naiktha Bains, Maia Lumsden (brit) 6:3, 6:4

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik