Tenisz: Badosát nem lepte meg a gyászoló Szabalenka döntése – videó

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.03.23. 14:19
Miami Open Presented by Itau 2024 - Day 7
A meccs után öleléssel köszönt el egymástól Arina Szabalenka és Paula Badosa (Fotó: Getty Images)
Arina Szabalenka két játszmában elbúcsúztatta Paula Badosát a Miamiban zajló kemény pályás tenisztorna női versenyének 2. fordulójában. A fehérorosz versenyző volt párja, Konsztantyin Kolcov tragikus elvesztése ellenére vállalta a játékot és jutott tovább a következő körbe, így a meccs után nem is szakmai, sokkal inkább lélektani kérdések kerültek szóba a sajtótájékoztatón.

Ahogy arról hírt adtunk, életének 43. évében elhunyt a korábbi válogatott jégkorongozó, Konsztantyin Kolcov, aki korábban egy párt alkotott a női teniszezők világranglistáján második helyen álló Arina Szabalenkával. A fehérorosz klasszis később bejelentette, hogy a tragikus veszteség ellenére vállalja a játékot a Miamiban zajló tenisztornán, amelyen pénteken épp legjobb barátnőjével, Paula Badosával találkozott a legjobb 32-be jutásért. A megható jeleneteket is magában foglaló meccset Szabalenka két játszmában megnyerte, ám a sajtótájékoztatón – mint azt előtte jelezte – nem jelent meg, helyette csak Badosa beszélt a találkozóról, amely számára sem egy volt a sok közül.

„Nem, egyáltalán nem lepett meg – válaszolta Badosa arra az újságírói kérdésre, meglepte-e Szabalenka döntése, hogy volt párja tragédiája után nem lépett vissza a tornától. – Mint már korábban is mondtam, Arina nagyon erős nő nagyon erős személyiséggel. Ezt onnan tudom, hogy a pályán kívül is ismerem őt. De ezt láthatjuk a pályán is. Tudtam, hogy most is nagyon jól vagy legalább átlagosan fog játszani. Elmondtam neki, hogy a legjobbakat kívánom számára, meglátjuk, milyen messzire juthat ezen a tornán.”

A meccsen egyébként mindketten tiszta feketében játszottak, ami már csak azért sem megszokott, mert a játékosok – hacsak nem Wimbledonban vannak – különböző színekben szoktak szerepelni. A legdrámaibb pillanat az volt, amikor a meccs után a két barátnő megölelte egymást, majd ezután mindketten mosolyogva nyújtottak kezet a székbírónak.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik