Tenisz: Fucsovics szetthátrányból nyert Stuttgartban

Vágólapra másolva!
2022.06.07. 13:57
null
Fucsovics Márton hátrányból nyert Stuttgartban (fotó: AFP)
Szetthátrányból fordítva győzte le az osztrák Jurij Rodionovot a stuttgarti tenisztorna férfi egyesének első fordulójában a világranglista 55. helyén álló Fucsovics Márton.

ATP, STUTTGART (692 235 euró, fű)
1. FORDULÓ
FÉRFI EGYES

Fucsovics (magyar)–Rodionov (osztrák) 6:7, 6:3, 6:4

Alaposan felkészült Fucsovics Márton az osztrák színekben versenyző, fehérorosz származású Jurij Rodionovból, hiszen a világranglista 129. helyén álló rivális adogatásait már az első játszmától kezdve megnehezítette, de hiába állt közel hozzá, nem tudott brékelni, így habár saját szerváit magabiztosan hozta a magyar, tiebreakig csatáztak egymással a felek. A ráadásban viszont előbb Fucsovics bukott szervát, de hiába vette vissza a vezetést, Rodionov a rövidítést 7–5-re nyerve került szettelőnybe.

Aztán a második játszmában már összejött a brék a magyar teniszezőnek, aki ezt kihasználva 6:3-mal egyenlített, majd a harmadik szettben hamar elvette Rodionov adogatását, miközben saját szerváit továbbra is magabiztosan nyerte, így végül szetthátrányból fordítva győzött 2:1-re.

A világranglista 55. helyén álló Fucsovics a stuttgarti torna második körében, a legjobb nyolc között a harmadik helyen kiemelt, világranglista-13. lengyel Hubert Hurkacz ellen lép pályára június 9-én, 10 órától.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik