Davis-kupa: győzelemmel kezdtek a horvátok a mieink csoportjában

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2021.11.25. 23:47
null
A franciák a párosban hozták a csehek elleni meccset (Fotó: AFP)
A horvát férfi válogatott 3–0-ra nyert az ausztrálok ellen a magyar érdekeltségű csoportban a tenisz Davis-kupa rajtján, csütörtökön.

A 121 éves Davis-kupa 2019-ben nagy átalakításon esett át, a férfi válogatottak versenysorozatának győztese egy 18 csapatos, egyhetes fináléból kerül ki, a hagyományos hazai és idegenbeli párharcokra már csak a selejtezőben kerül sor.

Az első ilyen tornát Madridban rendezték, tavaly elmaradt a koronavírus-járvány miatt, idén pedig a nemzetközi szövetség közölte, hogy – a korábbi tervekkel ellentétben – nemcsak a spanyol főváros ad otthont a finálénak, hanem Torinóban és Innsbruckban is lesznek mérkőzések. A magyar válogatott Olaszországban kezdi szereplését a D-csoportban, és szombaton az ausztrálokkal, vasárnap a horvátokkal találkozik.

A hat háromcsapatos csoport győztesei, valamint a két legjobb csoportmásodik jut a negyeddöntőbe.

A döntő első napján a magyarok csoportja mellett a madridi B-csoportban, és az innsbrucki C-csoportban is elkezdődtek a küzdelmek, előbbiben a svédek 3–0-ra legyőzték Kanadát, míg a Ausztriában a franciák az első egyes meccs elvesztése után 2–1-re fordítottak a csehek ellen.

TENISZ, DAVIS-KUPA
D-CSOPORT (Torino)
Horvátország–Ausztrália 3–0

Gojo–Popyrin 7:6 (7–5), 7:5
Cilic–De Minaur 6:1, 5:7, 6:4
Mektic, Pavic–De Minaur, Peers 6:3, 6:1

B-CSOPORT (Madrid)
Svédország–Kanada 3–0

C-CSOPORT (Innsbruck)
Franciaország–Csehország 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik