US Open: úgy szurkoltak Del Potrónak, hogy megkönnyezte

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.08. 09:03
Juan Martín del Potro négy szettben kikapott Stan Wawrinkától a US Open negyeddöntőjében, de ez nem a szurkolóin múlt.

Del Potro a mezőny egyik legszimpatikusabb játékosaként nemcsak az argentin szurkolók szeretetét élvezi, hanem sok semleges teniszkedvelőét is. A Wawrinka elleni meccsén is szenvedélyesen buzdították, az utolsó játék előtt – amikor már reménytelen helyzetben volt – megkönnyezte ezt. A mérkőzés után pedig a Twitteren megköszönte a támogatást.



„Ezt sosem felejtem el, nagyobb dolog ez, mint megnyerni bármelyik mérkőzést – hálálkodott Del Potro a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. – Nagyon büszke vagyok rá, hogy ezt kapom a közönségtől, mivel rettentő sokat teszek azért, hogy újra teniszezhessek. Nagyon boldoggá tettek ma este, az eredmény ezért nem is érdekel.”

Del Potro sorozatos csuklóműtétei után idén tért vissza, az olimpián a riói ezüstéremig menetelt, a US Openen szabadkártyával indult el.

„A játékom kezd olyan lenni, amilyet szeretnék, de fizikailag még sokat kell fejlődnöm. Nem vagyok azon a szinten, mint a többi srác. Egészségesnek kell maradnom, és a holt idényben megpróbálni száz százalékra hoznom magam az új szezonra.”

Stan Wawrinka következő ellenfele Nisikori Kei lesz, ellene sem számíthat sétagaloppra.

„Érdekes lesz, az biztos – mondta a svájci. – Sokszor játszottunk már egymással. Néhány évvel ezelőtt megvert itt a negyeddöntőben öt szettben. Megvert Torontóban is, én pedig őt Ausztráliában. Láttam ma játszani, nagyon jó volt. Az is kérdés, két nap alatt mennyire tudok regenerálódni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik