Tsonga ellen Federer sem tudott szettet nyerni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.04. 18:42
null
Jo-Wilfried Tsonga hibátlan: Roger Federer sem tudott szettet nyerni ellene (Fotó: Action Images)
A Francia nemzetközi teniszbajnokság negyeddöntőjében a hazai Jo-Wilfried Tsonga három játszmában legyőzte a korábbi világelső svájci Roger Federert, így szettveszteség nélkül jutott be az elődöntőbe, ahol az ellenfele a mezőny másik hibátlan játékosa, a spanyol David Ferrer lesz.


TSONGA–FEDERER

A két teniszező 14. alkalommal találkozott egymással, eddig a svájci kilencszer örülhetett, míg a francia négyszer, igaz, ebből egyszer játék nélkül.

Legutóbb az idei Australian Openen találkoztak, ahol Federer két rövidítésben megnyert szettjére mindkétszer felelt Tsonga, de a döntő szettben a korábbi világelső diadalmaskodott (7:6, 4:6, 7:6, 3:6, 6:3).

A két játékos ellentétes előjelekkel várta a találkozót, hiszen míg Federer 1:2-es szettállásról hozta 900. győzelmét a francia Gilles Simon ellen, addig az utolsóként állva maradt hazai teniszező még hibátlan volt az idei Garroson.

SZAVAZÁS

Ki nyeri a Roland Garros férfi egyesét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Nem indult rosszul a találkozó a svájci számára, hiszen bár rögtön egy bréklabdát kellett hárítania, 4:2-re ellépett. Innentől kezdve azonban nagyon rosszul játszott, és Tsonga 4:4-re visszajött, majd 6:5-ös vezetésénél elvette ellenfele játékát és behúzta a játszmát (7:5).

Sőt, a francia a második szett elején ismét brékelt, miközben saját szerváit behúzta, így 3:0-s előnybe került, amelyet már ki sem adott a kezéből, és 6:3-mal karnyújtásnyira került a győzelemtől.

Ráadásul a harmadik szett sem indult jól a korábbi világelső számára, hiszen egyből elvesztette adogatását, de egy gyors brékkel visszajött, ahogyan 0:30-ról is fordítani tudott nagy ökölrázások közepette (1:2).

Igazából lehengerlően azonban ekkor sem játszott, és bár 2:2-nél még fogadóesélyt hárítva hozta adogatását, a következőt már elbukta, így 5:3-as Tsonga-vezetésnél a mérkőzésben maradásért szervált.

Tsonga 15:40-nél két mérkőzéslabdához jutott, a másodikkal pedig már élni is tudott, így szettveszteség nélkül bejutott az elődöntőben – első franciaként került a négybe 2008 óta. Hazai játékos 1983 óta nem nyert a Roland Garroson, akkor Yannick Noah ünnepelhetett.



FERRER–ROBREDO

A spanyol Tommy Robredónak nem jött össze az újabb csoda, a Roland Garros negyeddöntőjében nagyon simán kikapott honfitársától, David Ferrertől.

Mint ismert, Robredo az előző három mérkőzésén egyaránt kétszettes hátrányból fordított, ezzel pedig 86 éves csúcsot állított be.


Az első két nagyon sima szett után ismét „lehetősége nyílt” a bravúrra, azonban ez most elmaradt, Ferrer összesen négy játékot bukva simán bejutott az elődöntőbe.

SERENA WILLIAMS A TAVALYI DÖNTŐSSEL TALÁLKOZIK AZ ELŐDÖNTŐBEN

Serena Williams nehéz pillanatokat élt át Szvetlana Kuznyecova ellen, de megvan a 29. sikere sorozatban(Fotó: Action Images)
Serena Williams nehéz pillanatokat élt át Szvetlana Kuznyecova ellen, de megvan a 29. sikere sorozatban(Fotó: Action Images)



Az amerikai Serena Williams és az olasz Sara Errani játssza az egyik elődöntőt, miután előbbi döntő szett brékhátrányból fordított az orosz Szvetlana Kuznyecova ellen, míg utóbbi két szettben múlta felül a lengyel Agnieszka Radwanskát.

A tavaly döntőt játszó Sara Errani a 6:4-re megnyert első szett után a másodikban 5:4-nél a meccsért adogathatott, de Agnieszka Radwanskának végül sikerült rövidítésre mentenie, amely azonban 8–6-ra az olasz győzelmét hozta.

Errani ellenfele az elődöntőben az első helyen rangsorolt Serena Williams lesz, aki nehéz pillanatokat élt át a 2009-es bajnok, ezúttal nem kiemelt Szvetlana Kuznyecova ellen. Az első játszmát ugyan 6:1-re behúzta, de utána az orosz 6:3-mal egalizált. A világranglista-első brékhátrányba is került a harmadik szettben, ám 0:2 után 5:2-re fordított, és végül 6:3-al kiharcolta a fináléba jutást. Williams, aki ezzel már sorozatban 29 meccset nyert meg, legutóbb 2002-ben tudta megnyerni a Roland Garrost.

FRANCIA NEMZETKÖZI TENISZBAJNOKSÁG, ROLAND GARROS (18 718 000 euró, salak)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Tsonga (francia, 6.)–Federer (svájci, 2.) 7:5, 6:3, 6:3
Ferrer (spanyol, 4.)–Robredo (spanyol, 32.) 6:2, 6:1, 6:1
SZERDÁN
Djokovics (szerb, 1.)–Haas (német, 12.)
Nadal (spanyol, 3.)–Wawrinka (svájci, 9.)

NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

S. Williams (amerikai, 1.)–Kuznyecova (orosz) 6:1, 3:6, 6:3
Errani (olasz, 5.)–A. Radwanska (lengyel, 4.) 6:4, 7:6
SZERDÁN
Kirilenko (orosz, 12.)–Azarenka (fehérorosz, 3.)
Jankovics (szerb, 18.)–Sarapova (orosz, 2.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik