Az első négy kiemelt alkotja a monte-carlói elődöntő mezőnyét

Vágólapra másolva!
2008.04.25. 19:32
Az összes mérkőzésen a papírforma érvényesült, a nézők mégsem unatkoztak a Monte Carlóban zajló mesterverseny pénteki játéknapján. A szuperpéntek után jöhet a szuperszombat, hisz a holnapi elődöntőkben a torna első négy kiemeltje néz farkasszemet egymással.
Roger Federer ráijesztett szurkolóira, de végül megverte David Nalbandiant
Foró: Reuters
Roger Federer ráijesztett szurkolóira, de végül megverte David Nalbandiant
Roger Federer ráijesztett szurkolóira, de végül megverte David Nalbandiant
Foró: Reuters
Roger Federer ráijesztett szurkolóira, de végül megverte David Nalbandiant

Az első negyeddöntőben két orosz feszült egymásnak Nyikolaj Davigyenko és Igor Andrejev személyében. Utóbbi játékos elsősorban önhibáinak sorával magyarázhatja honfitársa elleni vereségét.

Az első szettben 3–1-re vezetett Andrejev, de Davigyenko öt játékot nyert zsinórban és ezzel övé lett az első szett. A harmadik játszmában 5–6-nál a rövidítés kiharcolásáért adogatott Andrejev, vezetett is 40–0-re, de előbb ütött egy kettős hibát, majd három önhiba következett és ezt követően Davigyenko nem hibázta el a meccslabdáját.

A negyedik helyen kiemelt orosz azzal a Nadallal fog megküzdeni az elődöntőben, aki honfitársát, David Ferrert búcsúztatta. Simán indult a mérkőzés, az első szettet 6–1-re nyerte a világranglista második helyezettje, Nadal.

A folytatásban azonban magára talált Ferrer és 5–4-nél a második szettért szerválhatott, de 40–0-ről elbukta a játékot, majd a mérkőzést is.

Roger Federer azzal a David Nalbandiannal játszott, aki korábban már sokszor tört borsot az orra alá, mai meccsük előtt 8–8-ra állt egymás elleni mérlegük.

Az első szettet 7–5-tel „húzta be” Nalbandian és a későbbiekben is remekül játszott. Hogy mégsem nyert, az Federernek köszönhető, aki a fontos pontoknál jobban koncentrált és 6–2-re megnyerte a második, illetve a harmadik játszmát is.

Federerre a négy között Novak Djokovics vár. A szerb fiú a meglepetésember Sam Querrey-t verte meg a nap utolsó mérkőzésén. Az első szettben 4–4-nél vette el az amerikai adogatójátékát, majd hozta a sajátját. A második játszmában már csak egy ember volt a pályán, méghozzá Djokovics.

MONTE CARLO

NEGYEDDÖNTŐ
Nadal (spanyol, 2.)–Ferrer (spanyol, 5.) 6:1, 7:5
Federer (svájci, 1.)–Nalbandian (argentin, 6.) 5:7, 6:2, 6:2
Davigyenko (orosz, 4.)–Andrejev (orosz) 6:3, 4:6, 7:5
Djokovics (szerb, 3.)–Querrey (amerikai) 6:4, 6:0

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

Nadal–Davigyenko
Federer–Djokovics
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik