A spanyol armada remek bemutatkozását Djokovics és Gasquet bánta

Vágólapra másolva!
2007.11.11. 13:14
Kisebb meglepetésre teljes spanyol sikert hozott az első játéknap a férfi teniszezők évzáró, sanghaji Mesterek Kupáján: Rafael Nadal és David Ferrer is felülmúlta ellenfelét. A Roland Garroson már háromszor győztes klasszis 0-1-ről fordított Richard Gasquet ellen, míg a US Open idei elődöntőse két szettben nyert az őt New Yorkban megállító Novak Djokoviccsal szemben.
David Ferrer bravúros győzelemmel kezdett
Reuters
David Ferrer bravúros győzelemmel kezdett
David Ferrer bravúros győzelemmel kezdett
Reuters
David Ferrer bravúros győzelemmel kezdett

A debütálás Nadal számára ígérkezett könnyebb feladatnak, de végül mégis izgulnia kellett a sikerért. A nyitó játszmában még nem találta Gasquet játékának ellenszerét, sokat hibázott, így lépéshátrányba került.

A spanyol világklasszis a második szettben emelt saját produkciójának tempóján és színvonalán, egyre többször szorította le a pályáról a francia klasszist. A játszma közepén elképesztően kemény és pontos játékkal brékelt és előnyét meg is őrizte. Ekkor már látszott, újabb fordulatra lenne szükség a szenzációhoz, de Nadal már nem engedte ki kezéből a kezdeményezést és meg is nyerte a találkozót.

„A mérkőzés végén már sokkal jobban teniszeztem, mint az elején” – kezdte értékelését Nadal, majd így folytatta: - A találkozó kezdetén még feszült voltam, de ez nem is meglepő. Ezen a tornán a világ legjobbjaival találkozunk, ez pedig nehéz feladatot jelent. Így az elején még kétkedtem magamban, de utána már jóval agresszívabb lettem”.

Nadal hozzátette: fontos fordulópontot jelentett, hogy gyorsan brékelt a második szettben.

Richard Gasquet nem igazán szomorkodott a vereség miatt, lévén mindent megtett a sikerért.

„Rafael igazi harcos, sokat küzd a győzelemért. Elrontottam néhány ütést, és ha ezt teszed ellene, akkor el is veszíted a játszmát. Tökéletesen kellett volna játszanom a győzelemért. Az első szettben ez még sikerült, hihetetlenül játszottam, de utána nem tudtam mit kezdeni a nagyszerű tenyeresével” – értékelt Gasquet.

A következő összecsapást elvileg Djokovics várta esélyesként, de az utóbbi időben rendkívül szeszélyesen teniszezett, így nem számít igazán szenzációnak, hogy vereséget szenvedett a remek erőnléttel rendelkező és folyamatosan fejlődő David Ferrer ellen. A spanyol klasszis ezúttal is kiválóan játszott, lehetetlennek tűnő helyzetekből is visszatámadt, míg a szerb közönségkedvenc sokat hibázott.

Ferrer már az első szett elején elvette ellenfele adogatását, így megadta a találkozó „forgatókönyvét”. Remekül harcolt, kihasználta Djokovics bizonytalanságát. A kiélezett második játszmában 4:4 után brékelt ismét és előnyét már ki is használta.

MESTEREK KUPÁJA, SANGHAJ

ARANY CSOPORT, 1. FORDULÓ
Ferrer (spanyol, 6.) Djokovics (szerb, 3.) 6:4, 6:4
Nadal (spanyol, 2.) Gasquet (francia, 8.) 3:6, 6:3, 6:4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik